Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:02:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253 ... 500  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 06 lutego 2010 19:40:58 
Awatar użytkownika

to już nawet w co robie dziś nie można sobie pozwolić na luz? :shock: :?

Tytuł: [*]
PostWysłany: sob, 06 lutego 2010 22:32:47 

Bardzo mnie dzisiaj boli dusza. Osiem dni temu zmarł mój naj naj ........ najukochańszy wujek Andrzej. Młodszy brat mojej mamy. To była nagła śmierć. Zrobił się zator. Mój braciszek i ratownicy medyczni próbowali go ratować. W poniedziałek był pogrzeb, na którym ja jako jedyna z dzieci jego rodzeństwa nie byłam. Nikt mi nie powiedział o jego śmierci. Dowiedziałam się wczoraj od mamy. To ona podjęła decyzje o tym żeby mi nie mówić. Nikt z rodziny się nie przeciwstawił. Ciocia mówiła mamie, że będę miała wielki żal. Mama tłumaczy mi tym, że w poniedziałek miałam egzamin i byłam lekko przeziębiona więc nie chciała żebym przyjechała. Ona doskonale wiedziała, że rodzina jest dla mnie najważniejsza. Dla rodziny oddałabym nawet swoje życie. Gdybym wiedziała zaryzykowałabym studia i zapalenie płuc lub nawet coś gorszego. Przyjechałabym z końca świata. Nie mogłam odprowadzić wujka na jego ostatnią drogę. Był taki kochany. Kochałam go prawie tak mocno jak tatę. Ból z powodu jego odejścia miesza mi się z poczuciem wręcz gniewu do mojej rodziny a szczególnie do matki. Ja mam ponad dwadzieścia lat. Jak ona mogła. Nie spodziewałam się tego po niej. Po reszcie rodziny też nie. Zawsze uczyła mnie, że ci, których się kocha są najważniejsi. Wychowywała mnie w duchu miłości do innych ludzi. Mój rodzinny dom był zawsze otwarty dla tych, którzy potrzebowali ciepła i wsparcia. Wszyscy mogli pożegnać wujka ja nie. Na jego pogrzebie podobno był pełny kościół ludzi. Nie mogę nawet przyjąć komunii za wujka. Popełniłabym świętokradztwo. Zawsze mogłam przebaczyć ludziom nawet najgorsze świństwa jakie mi robili. Moje serce było wolne od gniewu. Nie jestem święta. Tak jak każdy człowiek upadam. Ale teraz jakoś nie umiem wybaczyć. Po prostu nie umiem. Wiem, że jako osoba, która dąży do bycia prawdziwą chrześcijanką powinnam. Nie znacie mnie ale pomódlcie się za mnie i za spokój duszy mojego wujka też. Bardzo Was wszystkich proszę. Wręcz błagam.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 08 lutego 2010 21:48:48 
Awatar użytkownika

Miki pisze:
Nie możecie znaleźć sobie czata?

Miki, a czy to jest wątek monograficzny? Nie można sobie pogadać?

Jak dla mnie wspaniale przeplatają się awatarki w tej wymianie zdań :mrgreen: .

Tytuł:
PostWysłany: pn, 08 lutego 2010 21:53:12 
Awatar użytkownika

Tylko ta wymiana zdań powstała zanim MAQ sprowokował mnie do użycia dodatku Adblock Plus. Ja tam żadnej okładki Metalliki nie widzę :P

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: pn, 08 lutego 2010 21:57:10 
Awatar użytkownika

Nie rozumiem.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 08 lutego 2010 21:59:47 
Miki pisze:
Tylko ta wymiana zdań powstała zanim MAQ sprowokował mnie do użycia dodatku Adblock Plus. Ja tam żadnej okładki Metalliki nie widzę

o. może zastosujesz ten sprytny sposob też wobec mojego awatara? o! i może również użyjesz funkcji, tak przez Ciebie polecanej innym osobom? The ignora? Wtedy nie będziesz musiał udzielać mi tak miłych rad jak w sobotę.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 lutego 2010 08:01:48 
Awatar użytkownika

Jak to już kiedyś Bogus zauważył, osoby funkcyjne nie mogą korzystać z takiego dobrodziejstwa. Co do rady sobotniej, to nie wiem, o co chodzi. Nie piłem do Ciebie, pisząc o jakimkolwiek bezsensownym ciągu znaków.
A zresztą, chcecie się pobawić, to się bawcie. Dobrze przynajmniej, że trzymacie poziom tej zabawy i nie piszecie w każdym poście spierdalaj! lub coś zbliżonego. Choć wtedy to mogłoby być fajnie.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 lutego 2010 08:07:03 
Miki pisze:
Jak to już kiedyś Bogus zauważył, osoby funkcyjne nie mogą korzystać z takiego dobrodziejstwa. Co do rady sobotniej, to nie wiem, o co chodzi. Nie piłem do Ciebie

Miki pisze:
Nie możecie znaleźć sobie czata?

to nie było skierowane do mnie? naprawde nie rozumiesz o co mi chodzi? to powiem wprost - nie życzę sobie byc strofowana. Tak, jakbym miała nicka morella95, zapisała sie na to forum tydzien temu i założyła dziesięć "nowych" tematow.

a co do braku mozliwości korzystania z "dobrodziejstwa"... poważnie zastanawiam się nad uwolnieniem Ciebie od dręczących i zaśmiecających forum postów, a sposób na to podpowiedziałeś mi w Kilku uwagach.

Miki pisze:
A zresztą, chcecie się pobawić, to się bawcie.

dziekuję Ci za pozwolenie, pozwolisz jednak, że sama zadecyduję gdzie i kiedy będę sie bawić.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 lutego 2010 08:13:07 
Awatar użytkownika

Tu dochodzimy do momentu, w którym trudno mi dostrzec różnicę między nowym użytkownikiem, a tym, który ma już długi staż. Rozumiem, że mam prawo zwracać uwagę tylko tym, którzy zarejestrowali się najpóźniej tydzień temu. Kłóci się to z moim poczuciem sprawiedliwości, ale będę musiał z tym żyć.
OK, spróbuję już nie przekładać swego nastroju w tzw. rzeczywistym życiu na moje wpisy na UT.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 lutego 2010 08:15:39 
Awatar użytkownika

Dajcie se buziaka :)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 lutego 2010 08:34:59 
Awatar użytkownika

Miki więcej luzu, mniej sztywniactwa. Przecież jesteś jeszcze młody :) Na sztywniactwo jeszcze przyjdzie czas!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 lutego 2010 08:48:05 
Awatar użytkownika

Przepraszam, nie poznałem się na typowo poznańskiej odmianie poczucia humoru.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 lutego 2010 08:58:40 
Miki pisze:
Rozumiem, że mam prawo zwracać uwagę tylko tym, którzy zarejestrowali się najpóźniej tydzień temu

a musisz zwracać uwagę komukolwiek?

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 lutego 2010 09:10:04 
Awatar użytkownika

Robię to, odkąd się zarejestrowałem na UT. Przyzwyczaiłem się do tego. Jest to zapewne nieodłączny element mojej kreacji na Najdalszej Wyspie. Być może to zaważyło na tym, że przydzielono mi funkcję moderatora, a potem administratora.
OK, będę ten wątek omijał szerokim łukiem.
Wracając do jakiegokolwiek bezsensownego ciągu znaków, to doradzam unikanie wyrywania słów z kontekstu. Tam było również o tie-fighterach (czyli (-)) oraz o tiruriru. Taki był kontekst. Jakikolwiek bezsensowny ciąg znaków miał być uniwersalnym oznaczeniem pomysłów zbliżonych do (-) i tiruriru. Nic więcej. Nie musisz wszystkiego brać do siebie.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 09 lutego 2010 10:16:26 
Awatar użytkownika

wyluzuj morell :wink:

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253 ... 500  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.