Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:02:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 500  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 12 lipca 2009 22:10:20 
Awatar użytkownika

..wczoraj byliśmy w Stanclewie...

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 12 lipca 2009 23:21:47 
Awatar użytkownika

dziś trochę nie do końca zaplanowana wizyta u Teścia i spotkanie ze szwagierkami i chrześnicą... później postanowiliśmy ze Smoczycą odwiedzić tzw. Starą dzielnicę naszego miasta i wpaść na koncert z Okazji Święta Malin - spotykając się jednocześnie z Kamilą. Trochę posiedzieliśmy w "amfiteatrze" i posłuchaliśmy młodzieżowego zespołu Happysad (łatwo nie było, ale kilka kawałków posłuchałem)... generalnie dosyć intensywny ten dzień był...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 08:06:22 
Awatar użytkownika

Wróciliśmy z urlopu i z niejakim trudem ogarniam służbową rozpieruchę na biurku. :?

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 15:32:23 
Awatar użytkownika

cieszę się, że przez pięć dni będę mógł się wysypiać

rozkładam bębny, słucham muzyki, piję kokakolę i myślę, że pójdę z braćmi zagrać w piłkę później. i może jakiś film.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 18:58:32 
Awatar użytkownika

antiwitek pisze:
fajnie! oby pogoda też Ci dopisała

Dzięki! :) Narazie pogoda wygląda nieźle, mam nadzieję, że dopisze.
A nocleg okazał się być wcale nie tak blisko, pochrzaniło mi się... no ale dojazd na szczęście jest niezły.
Powinnam się zacząć pakować... chyba zacznę...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 19:28:01 

Już jurto początek remontu. Coraz bardziej się boję. Ale nie sypiącego się tynku czy rozlanej farby tylko kłótni moich rodziców. Traf chce, że kłócą się zawsze tak, iż rozwód wisi w powietrzu. I nie żartuję. Mówię tak jak jest. No to żegnam forumowiczów. Muszę już iść spać bo jutro ok 5 rano obudzi mnie krzyk nie z tej ziemi. Booooooojjjjjjjjeeeeeeeeeee się :wyciera:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 19:38:55 
Awatar użytkownika

Smok pisze:
zespołu Happysad

Taaa... Niestety nie udało mi się zebrać relacji spod sceny, bo koleżanka była niedostępna... Ale w drodze powrotnej, na mojej ulicy (ok. 1,5 km od miejsca koncertu), było lepiej słychać muzykę niż w amfiteatrze... Jedynie wokal gdzieś się zgubił po drodze... :lol:

A dzisiaj brat z rodzinką wybyli w Pieniny, ja zrobiłam sobie jakieś zakupki, irytując się przy tym zaopatrzeniem kraśnickiego Lidla... Oczywiście nie znalazłam czego szukałam, bo jakże by było inaczej... :? Po powrocie próbowałam dopaść jedną koleżankę na gg, ale udało mi się jedynie zamienić kilka słów z jej siostrą... I siedziałam w domku... Nudny dzień...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 20:19:14 
Awatar użytkownika

A u mnie remont właśnie zaczyna się kończyć, czego znakiem jest to, że po pierwsze znów mieszkam w swoim domu, po drugie - wprowadziłem się do własnego pokoju :) .

Nie mieszkałem tu od połowy maja. Mieszkałem to tu to tam i w sumie bardzo dobrze mi z tym było. Najpierw w miejscowości gdzie pracuję - mieszkałem u jednej pani, a na łikendy wybywałem - przeważnie do siostry. A potem dołączyłem do mamy, która zainstalowała się na ten czas w przedwojennej willi. O, tam to dopiero było mi turbofajnie! Wielki budynek, używany tylko okresowo. Z wyposażenia można odczytywać jego historię: od pamiątek poziomu dwudziestolecia międzywojennego, przez całe lata powojenne po współczesny nalot francuszczyzny. Cudowny księgozbiór. No i takie sytuacje, że człowiek sobie idzie i gdzieś zaginie w którymś pomieszczeniu na dwa kwadranse zainteresowany czymś. Otoczenie drzew, ptaki, kawa na tarasie, kuny na strychu... Spacery popołudniowowieczorne do domu i spowrotem. Radio Lumophon ustawione na Dwójkę - no super :) .

A do tego mnóstwo spraw i kłopotów na głowie - zwłaszcza w czerwcu. Ta czerwcowa ogólna intensywność we wszelkich sferach mnie już w zeszłym roku ekscytowała. Przyszłość niepewna (a koniec zawsze bliski :wink: ).

Czyli ogólnie czas remontu czasem fajnym, a brak domu prowokujący różne różne sytuacje. Cool 8) .

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 20:26:31 
Awatar użytkownika

:D Witek!
To może się w końcu zamelduję, he he.

Mam wielkie pobudzenie (turbopobudzenie ;) ), bo rano mój Brat zostanie znów ojcem, a ja ciocią małego łobuza. I strasznie się denerwuję i nie mogę już się doczekać i tak tupię, i nie wiem, co z sobą zrobić.
No i tymczasowo znów w rodzinnym domu, tu pracuję i dziś zachwyciłam się, jak długie bywają popołudnia! Po pracy leniwie kilkakrotnie przeszłam miasto (jak pisał Youzwa, tu nigdzie nie jest daleko), poczytałam, zdrzemnęłam się i w ogóle - dość jest wszystkiego! Trochę się poczułam jak w szkolnych czasach. I te posiłki Mamy... Nie wierzę, że tak fajnie może być!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 20:29:06 
Awatar użytkownika

Witek pisze:
przez całe lata powojenne po współczesny nalot francuszczyzny

W czasie wojny to jakoś nie potrafili przeprowadzać skutecznych nalotów na kogokolwiek. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 20:30:28 
Awatar użytkownika

MIKI! Brawo. :lol:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 20:30:58 
Awatar użytkownika

O, to ja już nie pamiętam kiedy się leniłem kurde :) .

I nie pamiętam kiedy miałem takie okoliczności jak Ty teraz! Będziesz spała?
Jeśli zaśniesz to chyba będziesz miała turboszybkie sny, sny jak po hektolitrze mocnej czarnej kawy i papierosach: ziu! ziu! ziu! :D

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 20:33:22 
Awatar użytkownika

Miki pisze:
nalot francuszczyzny

Powiedzałbyś "nalot niemczyzny", "nalot angielszczyzny" czy "amerykańszczyzny" mając na myśli kwestie militarne? :twisted:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 20:34:32 
Awatar użytkownika

Zawsze śpię i wszędzie. Taki rodzaj ucieczki. Na dobre i złe - gdy trzeba wyczekać, gdy trzeba się oswoić albo zapomnieć, albo też utrwalić. Kocham sen.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 13 lipca 2009 20:36:18 
Awatar użytkownika

Ue fajnie!

Raz zasnąłem w poczekalni do dentysty. To chyba było to:

manool pisze:
Na (...) złe - gdy trzeba wyczekać

...kumam

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 500  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.