Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:24:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374 ... 612  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: sob, 15 marca 2008 17:24:08 
Awatar użytkownika

Inverness pisze:
z odpalaniem piekarnika wykałaczką...

Po zapałki się nie chciało wyjść? :)
Mi się często nie chciało, zpalałem więc zużyte od gazowego pieca grzewczego żeby uruchomić palnik maszynki :wink: . I śmieci ubijałem bo daleko było do smietnika :oops: :)

Tytuł:
PostWysłany: sob, 15 marca 2008 17:29:58 
Awatar użytkownika

antiwitek pisze:
Po zapałki się nie chciało wyjść?

a pewnie, że się nie chciało :wink: Odpalałam wykałaczki od ledwo co działającej zapalniczki, bo bałam się, że mi się ręka spali jeśli przystawię zapalniczkę do ulatniającego się gazu :wink:

Tytuł:
PostWysłany: sob, 15 marca 2008 17:36:12 
Awatar użytkownika

ja jak kiedyś paliłem to w pracy jak mi się nie chciało wyjść po zapałki to skręta odpalałem od lutownicy... :faja:

Tytuł:
PostWysłany: sob, 15 marca 2008 17:44:21 
Awatar użytkownika

...Witek - :piwo:

Tytuł:
PostWysłany: sob, 15 marca 2008 19:40:50 
postępy w angielskim robię :)

Tytuł:
PostWysłany: sob, 15 marca 2008 21:14:20 
Awatar użytkownika

Słucham audycji w Radiu eR... Dawno nie słuchałam, a tu trafiłam na rozmowę o przykładach jakie dorośli mogą dawać młodym... I wspominają o jakimś Tomku Budzyńskim, Darku Malejonku i Robercie Friedrichu... Zna ich ktoś?? ;) O i Houka puścili...

Tytuł:
PostWysłany: sob, 15 marca 2008 22:35:22 
Awatar użytkownika

zrobiłam bardzo dużo zadań z fizyki :)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 16 marca 2008 00:09:45 
Awatar użytkownika

właśnie wróciłem z Ludus Passionis. Średniowieczny pasyjny dramat liturgiczny. U Dominixów na Freta. Już raz to widziałem w Olsztynie, ale teraz się upewniłem, że jest to najpiękniejsze co miałem okazję w życiu zobaczyć.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 16 marca 2008 17:38:55 
Awatar użytkownika

wróciłem pół godziny temu ze SMAPu. Rozpakowywać mi się jeszcze nie chciało..... W pierwszy dzień straciliśmy wraz z kumplem całą kasę na trzy dni :roll: poza tym byłem wczoraj na koncercie new life music czad był!!! Trochę znajomych spotkałem, w tym koleżanki, których nie pamiętałem ale one mnie za to pamiętały :wink: nie pamiętam skąd... W drodze powrotnej zpsuł się autobus i czekaliśmy godzinę na jakiś inny...
aktualnie czytam sobie forum :)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 16 marca 2008 22:07:41 
Awatar użytkownika

jak myślę, że jutro do pracy....to mnie takie straszne zmęczenie ogarnia :|

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 16 marca 2008 22:16:37 
Awatar użytkownika

jakiś niepokojący dół mnie ogrania i wkurzający lęk, gdy pomyślę, co mnie czeka w nadchodzącym tygodniu. niby dużo wspaniałych porzeżyć duchowych (komunia stasia, triduum, pascha) ale tak to wszystko skutecznie jest pozakrywane przede mną różnymi sprawami organizacyjno-zawodowo- porządkowo-kulinarnymi, że nie wiem. mam ochotę zanarchizować się maksymalnie i nie robić dosłownie NIC.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 17 marca 2008 02:32:10 
Awatar użytkownika

a ja dzisiaj po raz pierwszy odkąd pamiętam moje niedziele palmowe, podczas słuchania opisu Męki Pańskiej nie uszło mojej uwagi ani jedne słowo... przywołując, prawie nieświadomie, obrazy z Pasji, analizowałam to co słyszałam :shock: jeszcze nigdy tak nie miałam... Niesamowite przeżycie...
Potem przyjęcie obrazu Matki Boskiej Częstochowskiej... Już prawie zapomniałam o peregrynacji w naszej parafii (kiedy to było?? ) a tu w piątek rano przychodzi sąsiadka i mówi że obraz idzie i że u nas będzie w niedzielę... :) Teraz stoi w pokoju obok i jak będzie mi juz brakowało siły do nauki dzisiejszej nocy, to się tam zakradnę...
Potem lekcje... Po północy koleżanka mi napisała, że na jedynce jest Pasja... Co za zbieg okoliczności... Na mszy myślałam o tym filmie i spodziewałam się, że albo w TV albo z kompa obejrzymy go ok. Wielkiej Soboty... A tu... Włączyłam dość późno, nie wiem o której się zaczął, widziałam już drogę krzyżową i samo ukrzyżowanie... I znowu... Już ze 3 razy widziałam te sceny i nigdy nie zrobiły na mnie takiego wrażenia jak dzisiaj... Po raz pierwszy po prostu płakałam oglądając ten film... Do tej pory nie mogę wyjść z wrażenia... :shock:
A teraz siedzę i uczę się na dwa jutrzejsze sprawdziany... Na przemian z jakimiś tam zaległymi pracami domowymi... może do 6 rano się nauczę i odrobię wszystko :roll:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 17 marca 2008 12:16:46 
Awatar użytkownika

Półki łamię... znowu... dawno nie łamałem... zdazyłem już zapomniec jakie to głupie zajęcie jest.

Zdrówka życzę

Tytuł:
PostWysłany: pn, 17 marca 2008 12:22:52 
Awatar użytkownika

jest coraz gorzej - przez okno widzę jak orki wyrywaja krzaki forsycji spod mojego bloku, a pani z sąsiedztwa mówi, że zrobią nam pod oknami parking :shock:
:cry: :cry: :cry:
mam patrzeć co rano na samochody? latem wdychać spaliny przy otwartym balkonie?
chyba czas myśleć o przeprowadzce. jakiś domek. najlepiej ten:
Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: pn, 17 marca 2008 12:48:52 
Awatar użytkownika

Rozumiem Cie Natalia :) U mojej babci na wsi stoją dwa takie domki, niezamieszkałe, w środku stare łóżka i sprzęty, mieszkanie tam cały rok nie byłoby łatwe bo trzeba palić w piecu nie tylko po to zeby sie ogrzać ale i cokolwiek ugotować, no i wychodek na dworze :D

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374 ... 612  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.