Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:08:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 643  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 10 lipca 2007 15:30:55 
Awatar użytkownika

qastodista pisze:
I mojego nicka też się pisze inaczej.

Sorry, nie chciałem Cię obrazić używając niepolskiego alfabetu.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 10 lipca 2007 15:53:57 
Awatar użytkownika

BartZ pisze:
W grupie kilkunastotysięcznej zawsze znajdzie się pewien odsetek aby zrobić zadymę. Na szczęście w Poznaniu sobie z tym poradziliśmy i tego życzę również Warszawiakom z Łazienkowskiej.

Podobnie jest na stadionie Ruchu Chorzów.Kibice sami siebie pilnują,a ewentualne próby wstrzęcia rozróby są natychmiastowo likwidowane przez samych kibiców.
Może to jest taki półśrodek,ale na razie jest bardzo skuteczny.
Temat chamstwa na naszych stadionach to już osobna sprawa.Dlatego nie bardzo lubię zaglądac na nasze ligowe stadiony.I głównie dla tego. :(

Tytuł:
PostWysłany: śr, 11 lipca 2007 14:27:15 
Awatar użytkownika

onet właśnie pisze:
Legia Warszawa została wykluczona przez Europejską Unię Piłkarską z rozgrywek pucharowych na dwa lata - poinformował klub na stronie internetowej. Decyzję podjęła w środę Komisja Dyscyplinarna UEFA.

Ja NAPRAWDĘ zawsze kibicuję każdemu klubowi, który reprezentuje Polskę w europejskich pucharach. Także Legii. Ale tym razem nie ciśnie mi się na usta nic poza: I bardzo dobrze.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 11 lipca 2007 18:35:20 
Awatar użytkownika

W wielkim stylu rozpoczął się tegoroczny finał Ligi Światowej. Mecz Bułgarii z Brazylią był FENOMENALNY!!!

Tytuł:
PostWysłany: śr, 11 lipca 2007 19:27:28 
Awatar użytkownika

Czytam te Wasze komentarze... :roll: W sumie zastanawiałem się, czy w ogóle pisać, jednak zabójczy fragment:

. pisze:
I jak, to też była ta wielce patriotyczna inscenizacja kolegów o PW (o której z taką egzaltacją pisałeś Gastodisto)?

spowodował, że dwa słowa skrobnę.

Po wydarzeniach w Wilnie na swoim blogu napisałem min. :

Z niecierpliwością czekam na komentarze, że np. z powodu awantury na juwenaliach, należy aresztować wszystkich studentów (niech będzie: tylko tych z danego miasta), a podobne wydarzenia na festiwalu muzyki thrash/death-metalowej przekładają się na opinię o fanach takiego gatunku. Zwłaszcza jeżeli na kilka tysięcy uczetników będzie przypadało kilkudziesięciu policjantów lub ochroniarzy.

Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla robienia bydła, jednak łatwość w stosowaniu odpowiedzialności zbiorowej na poziomie komuny robi wrażenie. W Wilnie było prawie 4000 ludzi z Warszawy. Po murawie ganiało nieco ponad 100. I tyle.

Jeżeli chodzi PW, daruj sobie proszę "Kropku" komentarze, jeżeli zupełnie nie wiesz, o czym piszesz. Ja, dla odmiany, piszę to jako jedna z osób, które od lat są związane z tym tematem. Twój tekst z "rozwalaniem cmentarza" uważam za niewiele mniej żenujący, niż wileńska rozróba. Być może to jakieś wyjątkowo skomplikowane równanie, ale pomogę - na Rossie (w rocznicę akcji "Ostra Brama", o której jakoś nie słyszałem w naszych mediach) byli inni ludzie, niż biorący udział w awanturze.

Każdy odpowiada za siebie, a ja jestem jedną z osób odpowiedzialnych za to:
http://forum.1944.pl/index.php?showtopic=2504

Niechętnie to robię (i po kilku dniach namysłu, w końcu działamy jakiś czas i nie o poklask tu chodzi), jednak w każdej zbiorowości są osoby różne i każdy dokonuje własnych wyborów. I rok, i dwa i trzy ludzi, którzy 01.08. rozjechali się po Warszawie, by zapalić znicze w rocznicę godziny "W" było więcej, niz biegających po wileńskiej murawie.

W sumie, jako osoba chodząca na koncerty od połowy lat '80. z pewnym zdziwieniem przyjmuję owczy pęd w ocenach, łapiących perspektywę serwowaną przez media - zwłaszcza usiłujący zmacdonaldyzować publikę przy Łazienkowsiej ITI (właściciela Legii), który za pomocą TVN podkręca klimat. Czy ktokolwiek z Was zwrócił uwagę, że w ciągu doby zniknął wątek rzekomo rozbitych witryn na mieście i ogólnej jego demolki. Pokazują zawiniętych gości i wszyscy mają zarzuty o wydarzenia na stadionie. Nigdzie nie pojawiły się też zdjęcia z rzekomych wydarzeń na mieście.
Bez problemu mógłbym nakręcić "reportaż" z życia dowolnego większego squotu, czy muzycznej imprezy niezależnej, z którego możnaby zestawić kompilację równie jednoznaczną, jak migawki z Wilna (zwłaszcza jezeli miałaby miejsce zbyt mocna interwencja mało licznego oddziałku policji, a część ludzi - jak zwykle - była "pod wpływem").
W kwestiach politycznych, zależnie od poglądów, wszyscy łowią manipulacje mediów, które kojarzą jako sprzyjające przeciwnikom. Z dystansem podchodzą do działań prokuratury, czy policji.

A tu - patrz Pan, szok! Wszyscy łykają, jak gąski świeżą karmę, a kaczki słowa z Torunia.

Smacznego. Legia Warszawa, OFMC forever :twisted:

A wszystkim "świętym" odpowiadam staropolskim: Sieee-kieee-raaa!

PS BartZ - z całym szacunkiem, ale niewiele wiesz co się u Was dzieje, ani kto od nas tam był. Pełna zgoda natomiast, że ostatnio nie zdarzało się, by jak co rok, odkąd bywałem na meczach Lech - Legia, na parkingu stawiano nam samochody na boku, czy wybijano w nich szyby. Jak się domyślasz, samochód nie odda, a przecież na trybunach był spokój... Ostrożniej z ferowanymi opiniami proszę ;)

Blog polityczny: http://foxx-news.blogspot.com

Tytuł:
PostWysłany: śr, 11 lipca 2007 21:04:48 
Awatar użytkownika

Foxx pisze:
Ja, dla odmiany, piszę to jako jedna z osób, które od lat są związane z tym tematem.

A ja napiszę jako jedna z osób, które nie chciałyby być związane z tematem, ale chcąc nie chcąc muszą. Jako jedna z osób, której jeśli wypsnie się słowo "Legia" w poznańskim tramwaju, to może zarobić w mordę. Jako jedna z osób, która przyłapana na krakowskim osiedlu musi wybierać w pamięci między Wisłą i Cracovią, z perspektywą trwałego okaleczenia jeśli wybierze źle.

Chciałbym mieć w głębokim poważaniu to który Szef Klubu Pseudokibica poszedł z innym Szefem Innego Klubu Pseudokibica na piwo, ale niestety nie mogę, bo od tego zdaje się zależy które polskie miasto będzie się z którym nienawidzieć. Osobiście uważam te wszystkie kluby za bożki, w imię których przelewa się krew i staje w nienawiści. To się tak głęboko zadomowiło w codzienności, że niektórzy księża-kibice z Wrocławia nie lubią księży z Poznania (niby żartem, ale co to za żart), a chłopaki z Poznania krzywo patrzą na chłopaków z Warszawy, tylko za to że lubią jakąś tam Legię. Wiem że to nie tylko problem Legii i Lecha, ale i Widzewa, i ASRomy, i Realu Madryt. Napawa mnie to przerażeniem i wielkim smutkiem, że coś tak pięknego jak piłka nożna, zostało w tak potworny sposób wykrzywione. Istne diabelstwo.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 11 lipca 2007 21:09:42 

Tak, to smutne, że ujście dla swoich instynktów ta swołocz daje właśnie wokół wydarzeń piłkarskich. I jest na to ciche przywolenie prezesów klubów, zwykłych głupków.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 11 lipca 2007 21:15:06 
Awatar użytkownika

byłem niedawno na meczu Lech-Polonia i była to dla mnie pewnego rodzaju uroczystość, naprawdę bardzo piękne, ale aż zmroziło mnie na myśl, co by mi się stało gdybym siedział tam gdzie siedziałem w szaliku, no nie wiem, Wisły

te międzyklubowe nienawiści są już częścią życia i organizacji meczów, a przecież normalne (nie idealne, ale właśnie normalne) byłoby gdyby kibice dwóch walczących klubów zgodnie dopingowały każdy ze swoich klubów, czyż nie?

Tytuł:
PostWysłany: śr, 11 lipca 2007 21:18:17 

Gero pisze:
przecież normalne (nie idealne, ale właśnie normalne) byłoby gdyby kibice dwóch walczących klubów zgodnie dopingowały każdy ze swoich klubów, czyż nie?

O to chodzi. A po meczu mozna iść wspólnie na piwo.

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lipca 2007 00:12:39 
Awatar użytkownika

Tak, jak zwykle to prowokacja TVN :-).

Sorry man, dla mnie piłka klubowa = zło (pomimo godnych szacunku prób zerwania z tą babilońską neotradycją). Za dobrze pamiętam derby w Trójmieście, i nie były to "promile". Tak jak pisał Gero - pojedź na Chylonię i powiedz "lubię Lechię".

To jest mania, to jest mania...

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lipca 2007 06:01:26 
Awatar użytkownika

Zadziwiająco dużo "wyciągnąłeś" z mojego wpisu... Cóż, każdemu, co jego... A Lechię rzeczywiście lubię i zdarzyło mi się zrobić piwko z fanatykami zarówno klubu z Wrzeszcza, jak i arkowcami :)

Nie zmienia to faktu, że Twoja uwaga o "niszczeniu cmentarza", to jest mania, to jest mania...

Blog polityczny: http://foxx-news.blogspot.com

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lipca 2007 07:52:46 
Awatar użytkownika

A z Twojego postu nic nowego nie wynika 8) ...

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lipca 2007 13:26:18 
Awatar użytkownika

Jerzy Dudek w Realu Madryt!
http://sport.onet.pl/0,1248702,1570515,wiadomosc.html
:shock:

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lipca 2007 13:29:32 
Awatar użytkownika

Taaa... nadal będzie grzał ławę, ale za większe pieniądze. :?
Wkurza mnie to strasznie, bo zawsze bardzo lubiłem Dudka i wierzyłem że jeszcze będzie grał i wróci do formy. Zwłaszcza rodziły we mnie nadzieję słowa De Zeuwa sprzed kilku tygodni, że trzeba znaleźć Jurkowi klub, w którym będzie grał, bo w najbliższym sezonie z szerokiej kadry polskich bramkarzy, tylko Boruc może być pewny miejsca w pierwszym składzie swego zespołu.
I co?

Tytuł:
PostWysłany: czw, 12 lipca 2007 13:37:54 
Awatar użytkownika

moje podejść było realistyczne - myślałem, że wielkie zapowiedzi skończą się tak jak w przypadku Matyska w polskiej lidze, albo w słabej lidze europejskiej... ale to jednak inna klasa i inne osiągnięcia... tak czy siak nie chce mi się wierzyć, że Real bierze bramkarza w wieku 34 lat... normalnie jak w Championship Managerze... darmowy z dobrą reputacją - można na free transferze brać...

jeśli to prawda to się Dudkowi nie dziwię... każdy piłkarz chciałby pogrzać ławę w Realu...

pozdro...
KoT

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9638 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 643  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.