Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 09:50:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: wt, 27 maja 2025 16:48:18 
Awatar użytkownika

Prawie Armia, bo tylko waltorni nie było, a zamiast Amade zagrał inny perkusista. A poza tym aktualny skład - Budzy, Stasiek i Darek, w dodatku koncert w kościele, w małej miejscowości Kamieniec, gdzie mam rzut beretem :)

Niespodzianka na całego, zapowiedziana dzień wcześniej na fejsbuku. Z repertuaru Armii ani jednego numeru, a za to 9 utworów zaprzyjaźnionego 2Tm2,3 oraz 1 Budzego solo :)
Zagrane to wszystko mocno, rzetelnie, przejmująco, ze świetnym improwizującym basem i zaskakującymi solówkami Stanisława. Takiego aranżu nie ma na żadnej płycie!!!

Fajna publika, dużo dostojnych starszych pań i panów, zupełnie jakby przyszli na niedzielną mszę. Odbiór muzyki bardzo dobry! Gdy niektórzy z parafian zaczęli raptem przytupywać i kołysać się, to poczułam się trochę jak w Blues Brothers :)

I co tam jeszcze? Czerwony dywan, zapach starego kościółka, piękne freski.
Tom w swoim żywiole, z gitarą akustyczną, ze swoimi opowieściami (nie wiem czy nie było ich więcej niż piosenek). Takiego kazania mogłabym posłuchać z ambony :)

Setlista:

Psalm 8
Każda rzecz ma swój czas
Psalm 18
Cuda
Źródło
Kantyk trzech młodzieńców
Szema Izrael
Tren
Psalm 118
List do Kościoła

Słoneczne, doskonałe popołudnie!