Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 07:57:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: wt, 12 listopada 2024 08:19:33 
Awatar użytkownika

Nigdy nie zdarzało mi się podróżować za zespołem po kraju by wysłuchać jego muzyki. Ale miałem od marca niedosyt Armii dlatego wybrałem się na ich koncert do Szczecina. Nie znam realiów miasta i nie byłem pewien jak zespół będzie tam przyjęty. Jak się okazało fanów jest nadal wystarczająco ale inna miejscówka zrobiła konkurencję. Tego dnia odbywał się w centrum koncert Ploletaryatu (z początkiem lat 90 kapele podobno konkurowały o prymat) i ludzie musieli wybierać. No cóż bywa.
Koncert miał ruszyć o 19 ale zaczęło się od niezapowiedzianego sapportu kapeli Gera. Pograli kilka zwariowanych numerów i wypełnili czas nieobecności Armii. Jak się okazało zespół utknął korkach pod Szczecinem . Budzy dotarł na miejsce i jak sam powiedział chory. Prosił publikę o wsparcie bo od dwóch tygodni nie może wrócić do zdrowia. No cóż zespół ruszył z kopyta zaczęło się od pierwszej płyty potem Legendowe szlagiery, Staśkowi aż rwały się struny :)
Pożegnanie i pierwszy bis z numerów z Triodante i Ducha. Znowu pożegnanie publika wychodzi ale my skandujemy o jeszcze i jak wiadomo Armia drugi raz wychodzi na scenę. I zaczynają Światło wtedy publika która opuściła salę szybko wraca zdziwiona czy to nie pomyłka i muza z płyty. Ale gdy poszło Aguirre już większość ponownie była na sali. Widać było radość słuchaczy i sądząc po wieku publiczności udany powrót do wspomnień muzycznych z Armią.
Po koncercie chory i zmęczony Tomek podpisywał płyty.
Cóż jak dla mnie pierwszy udany wypad jedyny minus to, że jakoś w Szczecinie mniej tańczą i szaleją pod sceną. Czy to tylko kwestia wieku ?

PostWysłany: wt, 12 listopada 2024 23:09:26 
Awatar użytkownika

Tom chory... uff uff... a w niedzielę ma być koncert w Toruniu....
ps. jeśli chodzi o prymat na początku lat 90. to tak jakby lider polskiej ekstraklasy (Ploletaryat) miałby być przyrównany poziomem do lidera Premier League (Armia). po prostu nie ta liga i nie ta klasa :peace:

PostWysłany: śr, 13 listopada 2024 08:53:36 
Awatar użytkownika

Cóż zawsze śmieszyły mnie listy przebojów i konkursy top zespołów. Jak to porównywać i po co ???

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.