Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:57:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 14:47:26 
Po wpisie Kota jeszcze sobie pomarudzę ;)

KoT pisze:
że Franc się dopiero wkomponowuje

Franc miał taki moment solóweczki na gitarze w którym zagrał to co miał zagrać, ale na zupełnie swój sposób. Bardzo mi się to podobało
:brawa:
Archanioły po raz drugi w wersji nie płytowej (czyżby znów nieco innej?)

KoT pisze:
a na waltorni Kuba...

Troszkę brakowało jakiegoś dłuższego zagrania wyłącznie na niej

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 15:18:42 
Awatar użytkownika

czyli brakowało Oddechu :) i co na to Aviator....

pozdro...
KoT

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 15:22:12 
Awatar użytkownika

KoT pisze:
Dezerter - nigdy nie małem sentymentu i mieć nie będę - takie wyblakłe protest songi...

sentyment mam, ale tylko do pierwszej płyty, więc reszta mnie w ogóle nie porywała, ani ani. niestety dokładnie się zgadzam z tym określeniem Kota - "wypłowiałe protest songi". nawet te stare songi dziś brzmią słabo w swej wymowie i podobały mi się jedynie ze względu na sentyment właśnie. np. zmiana z milicjanta na policjanta bez sensu zupełnie, bo milicjant był kiedyś kimś innym niż dziś policjant. tamten bronił władzy ludowej, a teraz porządku. w każdym razie - bez emocji.

jeszcze chciałam dodać, że nie podobała mi się wersja Archaniołów w ogóle! wolę czasobytowo.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 15:27:17 
Awatar użytkownika

a ja się nie zgodzę - Dezerter zagrał dobrze, tylko te utwory w pełnym słońcu nie brzmią po prostu. Ale pamiętam, że w czasie drugiego PRL-u w Katowicach to był najlepszy wystep wieczoru dla mnie. Nawet Armię wtedy przebili. I parę miesięcy wcześniej w Parku też super zagrali, jeszcze dodatkowo z Kasią Nosowską na wokalu w kilku utworach. W sumie to muszę się wybrać na ich jakiś klubowy koncert.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 15:32:07 
Tez uważam koncert Dezertera za udany, choć czegoś mi brakowało (łącząc obu polemistów ;)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 15:42:10 
Awatar użytkownika

...ja o Dezerterze nic nie powiem bo dotarłem na miejsce na sam koniec ich koncertu, ale pewnie bym bronił :)

Co do nagłośnienia na Armii - można mieć zastrzeżenia, ale też niektóre rzeczy tak fajnie, brudno lecz potężnie zabrzmiały. Ciekaw byłem osławionej solówki w Popiołach (choć zwykle niespecjalnie zwracam uwagę na solówki) - a tu nic słychać nie było!
Nie wiem czemu, ale na tym koncercie szczególnie rezonował mi w duszy ten ciemny rewers muzyki Armii: pustynia śpi, zabija świat, otwarci a jednak zamknięci na klucz, muchy chcą do ludzi . Niezwykle zabrzmiał mi "Groźniak" i bardzo ucieszyły te utwory, których dawno lub wcale nie słyszałem na koncercie. No i to, o czym
KoT pisze:
Tom jest w wyśmienitej formie wokalnej - śpiewa potężnie po prostu i do tego z tym siekierowym ryczeniem
- się zgadzam!

O New model Army nie mam nic do dodania. Ale koncert bardzo mi się podobał i pewnie poszedłbym znowu.

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 17:03:02 

Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 17:10:34 

...ba-ba-banda morowa... ;)

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 17:19:56 
Awatar użytkownika

3bajki pisze:
Tez uważam koncert Dezertera za udany, choć czegoś mi brakowało

Ale cosmy se pospiewali, tosmy se pospiewali :lol:

Zdrowka zycze

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 17:32:06 
Awatar użytkownika

Panie, potega!!!

wszechobecna Zielen i jasne mury zabudowy uniwersyteckiej. Toz to miod sam dla oka, a jeszcze w zestawieniu z wybornymi wystepami....Ech...

Dezerter - dobrym czasem na odnajdywanie w tlumie znajomych, powitania, ugaszenie pragnienia, ale tez na dopuszczenie do siebie tej niespecjalnie jeszcze mi znanej muzyki. A sadze, ze wartej blizszeog poznania.

Armnia - uwielbiam koncerty w p(l)enerze! :) Jak sie okazuje do tego stopnia, ze nie porazila mnie gorsza jakosc akustyczna. Minut kilkanascie stania, po to by dac sie poniesc zywiolom - sztuki, ducha i przyrodzie. A wszystko to w wielkiej symbiozie sprzegniete. Ze juz nie wspomne o bliskosci osob Bliskich :)

Nju Model Armnia - pierwszy moj udzial w wystepie wkrecajacego mnie coraz bardziej Justynowego bandu. A znamy sie krojtko, rok z haczkiem ledwie... Cudo!!! Muzyka, czystosc dzwieku, pikny glos Justyna, zywe swiatla, krasnolud na scenie... A do tego silne emocje, wzruszenie - charakterystyczne dla pierwszego dla mnie w zyciu odbioru tej DOBREJ muzyki granej alive. I ta bijaca afirmacja zycia - z muzy, wykonawcow, ze mnie!! "I love the world" - moj topowy kawalek na sam deser. Darcie sie i hopsance z Witaszkiem, obok uszczesliwionego torbą Natalii Elronda, i samej Natalii :D

a po wystepie reprezentacja Armii i Nju Model Armii united, czyli radosne interwju w otoczeniu filmowcow, paparazzich i gapiow ;) ... Zatracone poczucie czasu, prawie jak na egzaminie :D Cudny Sullivanowy akcent i tembr... Ja chce do JuKej!!!!

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 18:01:04 
Awatar użytkownika

dyingbride pisze:
... Zatracone poczucie czasu

Ten wywiad i wieczór cały - to była magia!
Niezapomniana sprawa...

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 18:25:33 
Awatar użytkownika

monika pisze:
Ten wywiad i wieczór cały - to była magia!

czary mary - okazuje sie, ze to calkiem naturalna sprawa :D

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 18:30:55 
Pet pisze:
3bajki napisał:
Tez uważam koncert Dezertera za udany, choć czegoś mi brakowało

Ale cosmy se pospiewali, tosmy se pospiewali

ANO :piwo:

a zabrakło mi szczeniackiej niewinności czasów minionych i muzycy też już mniej buntujący się, hehe
Spytaj Kaczyńskiego, On Ci prawdę powie, spytaj Kaczyńskiego, On Ci wskaże drogę :mrgreen:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 18:47:51 
Awatar użytkownika

natalia pisze:
nagła wichura podczas wykonywania Legendy ( przy słowach "spójrzmy jak pada deszcz) zaczął padać właśnie deszcz, równocześnie po prawdej stronie mojej tęcza na niebie

Tak, to bylo niesamowite przezycie. Ten nagly zryw deszczu mial tam swoj cel. To wynik ukladow z górą :)

natalia pisze:
a dźwięk z glosników rozchodził się we wszystkie strony tylko nie na wprost. co do dźwięku w ogóle to ostra oczywiście przesadza, początkowo było tragicznie, bo akustyk walczył (nie było żadnej próby przed koncertem) ale potem wg mnie było ok.

NIE PRZESADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZWIEK BYL STRASZNY, OKROPNY, NIECZYTELNY, NIEARMIJNY, NIEANTYARMIJNY, KIEPSKI, BLEBLE I DO NICZEGO!!!!

natalia pisze:
w każdym razie stojąc blisko "tanczących" było niezwykle energetycznie. mi się podobało. szczególnie utwory z legendy wypadały megatotalnie (legenda górą!). natomiast utwory z triodante nie nadają się na koncerty, mogłoby ich w ogóle nie być i byłoby lepiej.

Oh, noł!!!!!!! Żaden koncert nie powinien być grany w takim naglośnieniu. Armia jest za dobra na to! I Legenda i Triodante i inne! Dla mnie nic tam nie brzmialo. Bylam w wielu miejscach. Wsrod tanczacych bylo najlepiej slychac, bo jak sie skacze, to dzwiek inaczej do uszu dochodzi, ale i tak nie bylo cudnego Armijnego powera. Protestuje!!!!!!!!!!!

natalia pisze:
wiem od organizatora trasy NMA, że muzycy z NMA słuchali koncertu Armii i byli zachwyceni. poszły jakieś rozmowy na temat wspólnego koncertu w Kolonii w grudniu.

Bo nawet najgorszy koncert Armii jest lepszy od najlepszego koncertu Dezertera :) :piwo:

Tytuł:
PostWysłany: pn, 15 maja 2006 18:55:29 
Awatar użytkownika

elrond pisze:
poczatek koncertu mógł wydawac się z lekka nieczytelny

Zmartwilam sie, ze nie bylam na poczatku koncertu. teraz dziekuje za to Bogu. Skoro uwazacie, ze poczatek byl gorszy!

elrond pisze:
wydawało mi się ,że przez cały czas zmagam się z jakąś niewidzialną siłą....

wg mnie tez tam cos wisialo w powietrzu... ale po tym deszczu sie jakby oczyscilo

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.