Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:54:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3590 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 240  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pn, 21 marca 2011 19:41:46 
Awatar użytkownika

..cześc Martyno!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 22 marca 2011 20:26:17 
Awatar użytkownika

Witaj, Jigsaw :!: :!: :D

Mój kanał na YouTube, czyli klejenie modeli, ale nie tylko. :wink:

Ostatnio zmieniony śr, 23 marca 2011 23:12:12 przez jpl, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: śr, 23 marca 2011 19:46:34 
Awatar użytkownika

Witaj Martyno :D :D

Tytuł:
PostWysłany: śr, 30 marca 2011 12:00:39 
Awatar użytkownika

dawno mnie nie było tutaj.rożne burze życiowe przebyłem,internet porzuciłem,do Boga sie zbliżyłem.witam wszystkich ponownie, mam nadzieję że na dłużej(?)

„Bo słowo Boże jest żywe i oddziałuje z mocą, i jest ostrzejsze niż wszelki miecz obosieczny, i przenika aż do rozdzielenia duszy i ducha, a także stawów i ich szpiku, i jest zdolne rozeznać myśli i zamiary serca.”

Tytuł:
PostWysłany: śr, 30 marca 2011 12:30:45 
Awatar użytkownika

dzień dobry! :)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 30 marca 2011 14:49:04 
Awatar użytkownika

Witaj, jaroslawusie :!: :D

Tytuł:
PostWysłany: śr, 30 marca 2011 17:37:15 
Awatar użytkownika

Cześć i czołem! :)

jaroslawus pisze:
internet porzuciłem,

To skąd się tu wziąłeś? :wink:

Tytuł:
PostWysłany: czw, 31 marca 2011 09:12:55 
Awatar użytkownika

w smartfonie mam internet,niestety ;)
od pewnych rzeczy nie da sie w 100% uciec.

„Bo słowo Boże jest żywe i oddziałuje z mocą, i jest ostrzejsze niż wszelki miecz obosieczny, i przenika aż do rozdzielenia duszy i ducha, a także stawów i ich szpiku, i jest zdolne rozeznać myśli i zamiary serca.”

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 03 kwietnia 2011 17:54:00 
Awatar użytkownika

Witaj jaroslawus.
jaroslawus pisze:
w smartfonie mam internet,niestety

To chyba dobrze, bo o dowolnej porze i gdziekolwiek jesteś możesz tu zaglądać w wolnej chwili. :D :D.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 10 kwietnia 2011 19:32:21 
Awatar użytkownika

Witam wszystkich.

Zachęcony pokaźnym zbiorem opisów/recenzji/notek (niepotrzebne skreślić) o muzyce postanowiłem się zarejestrować. Od jakiegoś czasu przeglądałem forum jako gość, doszedłem do wniosku, że chętnie powymieniałbym się również swoimi uwagami i opiniami z użytkownikami Ultima Thule biorąc pod uwagę też to, że w pewnym momencie zacząłem szukać wypowiedzi kilku konkretnych userów. :wink: Chętnie poznałbym ludzi w realu, kto z Warszawy to można się gdzieś na mieście w pubie z dobrą muzyką ustawić i wypić ze 2 piwa. Na forum pewnie nie będę przebywał kilka godzin dziennie, także czasami będzie trzeba poczekać na moją odpowiedź w tematach, w których będziemy rozmawiać.

Coś o sobie.
Mam 22 lata, jestem na trzecim roku ekonomii, piszę właśnie pracę licencjacką. W przyszłym roku szkolnym zamierzam robić magisterkę z ekonomii a także podjąć jakieś studia na kierunku mniej więcej typu "komunikacja społeczna". Po za wykresami, gospodarką i teoriami Adama Smitha interesuję się retoryką (krasomówstwem), erysytką (nigdy nie wiadomo kiedy trafimy na rozmówcę, który będzie nas atakował ad personam, polecam książeczkę albo e-booka Szopenhauera pt "Erystyka - czyli sztuka prowadzenia sporów"). Takie zainteresowania nie są przypadkowe, chciałbym w najbliższej przyszłości zostać Project Managerem - biorąc pod uwagę, że jest to zawód elitarny, to niestety i wykształcenie a także umiejętności trzeba mieć bardzo pokaźne.

Muzyka.
Mam podobno bardzo specyficzne umiłowania muzyczne. Lubię luz w muzyce, wydaje mi się, że jest to kwestia mojego wieku. Dlatego mając do wyboru Der Prozess i Freaka wybieram tą drugą płytę, bynajmniej nie dlatego, że tą pierwszą uważam za gorszą, tylko dlatego, że moje doświadczenia życiowe (podobno całkiem spore) prawdopodobnie nie pozwalają mi jeszcze docenić w pełni tego albumu, treść prawdopodobnie będę odbierał trochę inaczej za kilka lat, kiedy przyjdą problemy życia codziennego aniżeli teraz kiedy moim zadaniem jest tylko nauka, chodzenie na imprezy i słuchanie muzyki. Innymi słowy ukształtuje się moja wrażliwość. Generalnie nie uważam się absolutnie za osobę w pełni dojrzałą i dorosłą jak wielu moich rówieśników i szczerze nie spieszy mi się do podjęcia tego bardzo poważnego życia.

Postaram się nakreślić co lubię i w jakich tematach można się spodziewać ze mną jakieś polemiki. Kilka ulubionych grup muzycznych/ muzyków to oprócz Armii - Swans, Dead Can Dance, Can, Joj Division, Avishai Cohen, John Zorn, Dead in June, Nick Cave (zwłaszcza początki do "Henry's Dream). Chyba starczy.

Inną moją pasją są filmy. Tutaj nie ma reguły, oglądam wszystko, czy stare czy nowe, czy Fellini czy Dolan. Szczególnymi względami darzę kino francuskie i kino grozy lat 70/80. Ogólnie lubię adrenalinę, skoki ze spadochronem i takie tam, stąd zamiłowanie do oglądania porządnych straszydeł.

Co do poglądów politycznych to kierunek studiów każe mi stać po stronie gospodarczego liberalizmu w związku z czym nie ma miejsca dla mnie w tym kraju z takimi poglądami, moim zdaniem niemożliwymi do realizowania w Polsce. JKM oszukuje, że można to zrobić :wink:

Co do dyskusji, jestem osobą miłującą wolność, w związku z czym dyskutuję nie dlatego, że nie uznaję cudzych poglądów tylko dlatego, aby manifestować swoje, szanując innych (chyba, że padną argumenty ad personam). Nie zależy mi na przekonywaniu innych, czuję się spełniony na tym etapie jakim jestem i nawracanie ludzi nie sprawia mi radości. Chętnie uczę się od ludzi dojrzalszych ode mnie, jeżeli są w stanie przekonać mnie do tego, że w danej dziedzinie są autorytetem. Moje zapędy w tym kierunku są olbrzymie przez co często mogę sprawiać wrażenie osoby zapatrzonej w siebie (co absolutnie nie jest moim zamiarem), podobno jestem też bardzo surowy i zasadniczy dlatego lubię ludzi poznawać po za netem, bo wtedy znika dystans szybki lcd i widać uśmiechy, gestykulację a także czuć pewną aurę.

Jak zwykle napisałem esej, pewnie ktoś kto to wszystko przeczytał już zapomniał w jakim jest dziale. Pozdrawiam wszystkich :D

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 10 kwietnia 2011 19:51:18 
Awatar użytkownika

...witaj !

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 10 kwietnia 2011 19:53:26 
Awatar użytkownika

witaj, Adrianie

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 10 kwietnia 2011 20:51:58 
Awatar użytkownika

witam kolejnego mieszkańca miasta stołecznego!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 10 kwietnia 2011 22:59:03 
Awatar użytkownika

Witaj, Adrianie :!: :!: :!: :!: :!: :D

Tytuł:
PostWysłany: czw, 14 kwietnia 2011 11:11:28 

Hej :)
Wojtek na mnie wołają (w internecie Wheart), Armii słucham od czasu, gdy z radia na magnetofonie Kasprzak (wtedy to był szczyt techniki) nagrywałem Niewidzialną Armię koczując kilka wieczorów, aż w końcu puszczą :)

Muzycznie słucham tak wielu różnych rzeczy, że ciężko wymienić, Armijnie - chyba tylko dwie płyty nie przeszły mi przez ucho za pierwszym razem, z tym, że do Drogi po jakimś czasie się przekonałem sam, a Der Prozess "chwycił" dopiero po usłyszeniu Freak kilka dni temu :)

Aktualna działalność muzyczna tak mi do gustu przypadła, że postanowiłem przestać być biernym słuchaczem :)

Pozdrawiam
Wojtek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3590 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 240  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.