Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:58:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 472 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 11 czerwca 2010 23:30:28 
Awatar użytkownika

Nie ma za co przepraszać chodziło mi o to, że mogłeś coś zjeść a nie o głodzie. No, ale co do picia. Jak jest koncert to mają wkońcu okazję do zarobienia bo ludzie szaleją a potem im pić się chce. Wtedy człowiek na cene nie patrzy. Dzisiaj w ogóle dowiedziałem się, że stokrotki są jadalne :D

Tytuł:
PostWysłany: pt, 11 czerwca 2010 23:33:42 
Awatar użytkownika

Było świetnie, niestety aura i pewne rzeczy o których wspominał Budyń, trochę przeszkadzały w odbiorze i tym, żeby było genialnie. Duchota była straszna i przez to na pewno nie odbierałem muzyki w 100%. A było czego słuchać.
Jeszcze raz się kajam, że nie wyrobiłem się z Top 10, choć udało mi się przekazać informację Tomkowi, kto jest nieoficjalnym zwycięzcą. :) Jakby co, na Song Of Songs na bank będzie można podać ze sceny oficjalne wyniki ;)

"Jak mamy tu coś zwojować skoro między jedną siatką, a drugą jest przerwa na piłkę?"

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 00:46:19 
Awatar użytkownika

jedna fota na szybko... :twisted:

reszta jak sie zrobia w odpowiednim dziale i pod odpowiednim tematem... ;)

Obrazek

http://www.flickr.com/photos/41289643@N05/sets/

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 02:00:12 
Awatar użytkownika

Izrael rozwalił (w tym jak najbardziej negatywnym znaczeniu) ten Jublieusz, to była żenada wg mnie, co ten zespół odstawił (ile można się ustawiać?! na takim koncercie?!), i potem zostało 15 min na resztę Armii... Wielki niedosyt, że nie było PMK ani UT...

Najlepsza część koncertu to DUCH i TRIODANTE, oraz występ Moskwy.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 05:35:14 

Budyń pisze:
brak akceptowalnego dla poszczących w piątki kateringu...

To trochę nie na temat, ale wczoraj było jakieś święto i nie było postu :D

Edit:
ale to już zostało napisane...

Ostatnio zmieniony sob, 12 czerwca 2010 10:40:31 przez Eutanazy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 05:51:08 
Awatar użytkownika

Budyń pisze:
Deuter z Robalem na basie i z Januszem Panasewiczem na wokalu
Czy tam na basie to nie grał czasem Franz Dredhunter? No i czy Panasewicz rzucał butelką w publikę?
marcin pisze:
Liczba fanów Armii także bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła.
Mnie też zaskoczyła - ten zespół ma tyle fanów, to nie dziwi że CDQ byłby za mały (w przypadku brylfestu)...

NO i "Duch" to był best moment, tylko szkoda że reprezentowany przez jedynie trzy utwory. No i Armia znowu w "duchowym" składzie to aż było miło popatrzeć... Popowicz i Piotrowski znowu z Armią - yeah!!! Ciekawe czy kiedyś jeszcze zagrają i nie będzie to np. 30 lecie. Na TRIODANTA żem nie zdążył, więc też żałuję... Tymoteusz to klasa, Izrael podobnie - długo się rozstawiał to fakt, ale taki DżuDżu przyjechał dopiero co 30 minut przed 22...

ARMIJO 100LAT!!!

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 08:36:34 
Awatar użytkownika

Budyń pisze:

Moim skromnym zdaniem najsłabiej wypadła część "Legendowa", najlepiej - chyba "Triodante". Początek koncertu to tez słabe brzmienie - poprawiło się przy "Triodante" właśnie i dalej było już ok. Niestety każdy z setów płytowych zostawiał raczej niedosyt przez postępujące okrojenie, ale to nie wina zespołu. Zresztą nie wiem, czy przy takiej pogodzie dałoby rade cokolwiek więcej.

zgadzam się w pełni, dla mnie koncert też zaczął się mniej więcej od triodante. Szalenie miło się słuchało Grymuzy i Popcorna. Z zaproszonych zespołów przede wszystkim moskwa na mnie zrobiła b.dobre wrażenie. Mnóstwo energii, instrumenty brzmiały dobrze i równo, wokal Gumy też. Grubo było no i był bardzo dobry kontakt z publiką. Szacunek dla Panów. 2tm2,3 poza konkurencją!!! Szczególnie wokalnie(a szczególnie Lica) zostały mi w pamięci i brzmienie gitar, które na tle punkowych załóg było... heh powiedzmy inne :wink: może po prostu dawno czadowego Tymka nie słyszałem ale tymi 6 kawałkami mnie powalili/albo dosłownie to raczej poderwali nad ziemię :D

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 08:48:54 
Awatar użytkownika

Cytat:
Izrael rozwalił (w tym jak najbardziej negatywnym znaczeniu) ten Jublieusz

to znaczy jesli coś tu rozwaliło to napięty grafik i ograniczenia czasowe. I tak duże brawa dla muzyków i akustyków, bo wyjątkowo szybko się instalowali na scenie(no z wyjątkiem Izraela może, przy którym pewnie jest trochę więcej roboty). Niedosyt muzyki Armii jest, ale szczerze doceniam, że Budzy zaprosił tyle zespołów i nie wyliczał im czasu gdy wiadomo było, że czasu jest już baaardzo mało.

ale przyznaję tym razem Izrael mnie zamulił jak nic innego na tym koncercie.
Dla mnie jeśli coś rozwaliło imprezę to ten pazerny stage diving, ile można!!!!??? od wczoraj wiem też że najlepszy stage diving jest w przerwie między numerami, kiedy kapela nie gra :shock:
o tyle fajnie ze ochroniarz był bardzo ludzki.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 08:56:00 
Awatar użytkownika

Po pierwsze to dziękuję za te ćwierć wieku wspaniałego i cudownego tworzenia, koncertowania i dawania wielu niesamowitych emocji. Po drugie dziękuję za ten niezwykły koncert. Miałam wrażenie, że cofam się w czasie i po każdym składzie przenosiłam się w te odległe (jak dla mnie) oszałamiające chwile, kiedy dane mi było czerpać morale z owych koncertów. Co prawda przez moment poczułam się jak mój Karolek - choć jak byłam w jego wieku to Armia była dopiero w planach Boga - bo ogarnęła mnie taka ogromna czysta radość ze słuchania. Nie ma co ukrywać - Armię uważam za mój zespół życia i chcę żeby tak pozostało. Już szykuję się na 50-lecie zespołu. Nawet jeśli wszystkie płyty Armii miałyby być wówczas wykonywane na jazzowo:)
Wczorajszy koncert miał super pałera. Oczywiście, podobnie jak przedmówcy, czułam niedosyt i chciałam jeszcze, jeszcze, jeszcze. Ale mając świadomość, że koncert musi się skończyć o tej nieszczęśliwej 22 musiałam przyjąć fakt, że więcej utworów być nie może.
Co do najsłabszego Armijnego seta, to twierdzę że pierwszy, ale tylko dlatego, że wskutek obowiązków zawodowych i macierzyńskich po prostu na niego nie zdążyłam. Najlepszego momentu nie znajdę, ale miałam wrażenie, że zespół wciąż się rozkręcał i na koniec nastąpiła kulminacja. I właśnie wówczas zapragnęłam, aby zagrali jeszcze kilka dawnych hitów, bo aż się prosiło - taka ekstaza tam wtedy była - a tu ta nieszczęsna 22, hmm... Z zaproszonych zespołów (choć generalnie to wszystkie mi się podobały) najlepiej wspominam Moskwę - zwłaszcza Powietrza i Saluto (piękny salut dla Armii), TuTiEmTuTri - zwłaszcza po zmianie stroju, jak zabrzmiało Marana Tha to odleciałam - co za moc płynęła z tych gardeł i głośników, Izrael - tu moje ulubione See I & I. I nie wiem co jeszcze napisać, bo można by dużo, ale nie chcę przegadać tematu.
Po prostu pięknie było i dziękuję wszystkim muzykom, którzy to spowodowali - z dowódcą sił zbrojnych Budzym na czele.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 08:58:19 
Awatar użytkownika

Zapomniałam dodać - i szkoda, że Trzy bajki tak krótko trwały.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 09:47:36 
Awatar użytkownika

koncert był świetny (zresztą pierwszy raz widziałem Armię na żywo), Triodante i Droga wypadły według mnie najlepiej, tuż za nimi finał z Undergroundem i The Other Side - ale album, na który czekałem najbardziej, czyli Pocałunek Mongolskiego Księcia, nie pojawił się wcale, co doprowadziło mnie prawie do płaczu. brakowało mi również Ultima Thule, a o nieobecności Greena to już w ogóle nie chcę mówić :)

według mnie Izrael grał po prostu ZA DŁUGO.

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 10:20:58 
Awatar użytkownika

Koncert bardzo fajny, choć oczywiście, jak wszyscy, czuję niedosyt Armii i to spory. Najlepszy set wg mnie to Triodante i Droga. Świetnie, że w The Other Side pojawił się Gero. :)
Z gości zdecydowanie najbardziej podobał mi się Tymoteusz, przyjemnie też słuchało się Izraela (Choć pełna zgoda, że za długo! Generalnie wolałabym krócej gości, dłużej gospodarzy...), na trzecim miejscu Kryzys.
Generalnie bardzo dziękuję Armii za koncert i za after-party. :)
Bardzo miło było spotkać forumowiczów i poznać nowych. :) I przepraszam wszystkich, których już znałam, a przegapiłam. :oops:

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 10:40:38 
Awatar użytkownika

Czy ktoś mógłby podać w jakiej kolejności, jakie piosenki, i w jakich składach zostały zagrane? Chodzi o Armię ofkors!

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 10:59:00 

dziękuję za wspaniałą podróż w czasie. dziękuję za najdłuższe ciary i stojące dęba włosy w życiu :lol: było przepięknie. imho Legendowy set wcale nie wypadł słabo, a już sam fakt zobaczenia i posłuchania na żywo tego skłądu (tak samo zresztą jak Triodante) dla wielu było wielkim wzruszeniem (jeden facet beczał jak dziecko).

pretensji do Izraela nie rozumiem wcale. nawet jakby koncert trwał do 2 w nocy to niedosyt i tak by pozostał. 5 minut nikogo i tak by nie zbawiło.

jedyny kwas organizacyjny tego niezapomnianego dnia: szkoda że nie było wcześniej informacji o tym że nie można wnieść napojów o większej pojemności niż pół litra. przy takiej pogodzie porzucanie przywiezionej wody przed wejściem to było barbarzyństwo :evil:

ps. specjalne pozdrowienia dla najmłodszej załogi w wieku ~1.5-3 lata, która dawała czadu po lewej stronie sceny :D megaszacun dla rodziców. Duch w narodzie nie ginie :)

Tytuł:
PostWysłany: sob, 12 czerwca 2010 11:01:13 

Ej Fengari, a ja nadal Cię nie kojarzę! A dzięki Twojej instrukcji udało nam się w końcu dotrzeć na koncert...

Ten koncert, to był mój pierwszy większy koncert armijny. Tyylu znajomych forumowiczów, gdzie się nie obejrzę - Armia - bardzo mi się to podobało!
Dziękuję zespołowi za organizację tego koncertu! Jestem bardzo zadowolona. Oby tak dalej było!

Czuję wielki niedosyt po tym koncercie. Przybyłam dopiero jak grali Triodante. Czas płynął... za szybko, uciekał mi przez palce. Szkoda, że ta nieszczęsna godzina 22 ograniczała wykonawców - było ich wielu, więc każdy grał dość krótko (no, może z wyjątkiem Izraela). Parę utworów i następny. Kiedy Armia grała "Drogę" stałam przy straganach. Myślę sobie - tylko kupię to i owo i lecę pod scenę! Kupiłam i "Droga" się skończyła... Z tyloma zespołami dałoby się zrobić armijny dwudniowy festiwal ;) Ja chcę jeszcze raz! :D

Z tych utworów, na które zdążyłam, najbardziej podobało mi się "Triodante"... "Legenda" mi umknęła...
Dzięki Budyniowi zaś poznam muzykę Spirita. :)

Muszę pochwalić zlokalizowanie koncertu w amfiteatrze - warunki jak dla mnie idealne - można poskakać, można posiedzieć i wszystko dobrze widzieć, dach chroni od załamań pogody, nie daje prażyć słońcu... Było w sam raz. Aha, fajnie, że nie było barierek przy scenie, tylko ludzie stali bezpośrednio pod nią (choć to utrudniało zadanie fotografom). Dzięki temu publiczność miała lepszy kontakt z zespołem. Chcę też podziękować Robertowi i Dzikiemu za przechowanie bagaży, wyświadczyli mi tym dużą przysługę. :)

Zdziwiłam się, że nie można było wnosić większych butelek z wodą, przecież taki upał był... Rozumiem jednak powody tego zarządzenia. Ech, ochroniarz kazał przy wejściu zostawić butelkę, bo za duża, a można wnosić tylko półlitrowe. Mówię muna to, że ja zaraz wypiję ten litr i zostanie pół litra. :mrgreen: Heh, niestety nie dał się zwieść ;)

Żałuję, iż nie zdążyłam porozmawiać ani wszystkich poznać. Cała noc po koncercie nie wystarczyła...

Chcę też podziękować Shumasterowi za wzięcie pod opiekę trójki "bezdomnych" i odstawienie mnie później do pociągu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 472 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 32  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.