Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:01:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 456 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 19:02:43 

Zespołom za wyśmienite koncerty, organizatorom za wytrwałość i poświęcenie, Mikiemu i Jego mamie za niesamowitą gościnność, starej gwardii forumowej za spotkanie po latach, przywołanie najlepszych wspomnień i świadomość że wszystko u Was ok :), nowo poznanym forumowiczom za miłe rozmowy i Wasz wkład w aktualny kształt Ultima Thule - dzięki! :aniolek: :D

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 20:09:24 
Awatar użytkownika

A ja będę świętował jeszcze jutro za sprawą funkcjonariuszy z VI Oddziału Terenowego stołecznej Straży Miejskiej z ul. Jana Młota (chciałoby się rzec, nomen omen). Zaproszenie zostawili za wycieraczką. Mogę Was od nich pozdrowić, zwłaszcza że niektórzy albo się z nimi spotkali osobiście, albo również zostali zaproszeni pisemnie. Ładne to zaproszenie, ale nie znalazłem na nim łapacza wiatru :mrgreen:

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 20:11:43 
(-)

Ostatnio zmieniony wt, 26 lipca 2016 21:44:12 przez chewbacca, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 20:17:25 
Awatar użytkownika

zaparkowali na trawsku lub zastawili bunkierodom

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 20:22:35 
Awatar użytkownika

Na trawie nie, tylko przy tym nowym budynku naprzeciwko klubu. Grunt to czujność o 2:20. Cóż, znak może bym zauważył, gdybym spacerował chodnikiem po drugiej stronie ul. Letniej, ale nie skręcając z niej w Stolarską.

Ostatnio zmieniony pn, 15 grudnia 2014 07:22:17 przez Miki, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 20:23:06 
(-)

Ostatnio zmieniony wt, 26 lipca 2016 21:44:08 przez chewbacca, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 20:25:53 
Awatar użytkownika

i nie pomogly te wyjasnienia, Miki?

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 20:26:27 
Awatar użytkownika

Każdy ma swoją pamiątkę, przeszło dziesięć lat temu koledzy dopłacali za nadbagaż w postaci gitary, a teraz strażnicy miejscy mieli okazję się wykazać. Pewnie śledzą profil Wypieków na FB i są na bieżąco ze wszystkimi imprezami :dancer

DB, ja zastałem zaproszenie, nie miałem już z kim porozmawiać, najwcześniej mogę wrócić do tematu jutro o 8.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 20:31:35 
Awatar użytkownika

Efekty koncertu:

1. Ogromna dawka szczęścia

2. chrypa
3. zakwasy

JLennon pisze:
Poznałem tylko Gero
tylko ;)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 20:59:30 
Awatar użytkownika

Kolejna krótka impresja: dziękuję Gerowi i Marceli za chwilę dzielenia się wrażeniami na temat jednego z moich muzycznych odkryć ostatniego czasu w osobie Markety. Gerowi dziękuję również za pamięć przed Panem o nas (tzn. o mnie i mojej Ani). Azbestowi i Pilotowi za uchylenie rąbka tajemnicy co do czekającej na publikację mili (choć może zamiast cokolwiek uchylać, należałoby spuścić na nią zasłonę milczenia). Boskiemu (lata całe żeśmy nie rozmawiali) za zainteresowanie losem migrantów (rzadko mi się zdarza w okolicznościach towarzyskich rozmawiać o pracy, muszę przygotować jakieś anegdoty na następną okazję :wink: ). KoTu za pomysł sformalizowania współpracy z Wujaszkiem w sprawie wzorów dawnych (a obecnie, przynajmniej u mnie już nadszarpniętych jeśli nie przez czas, to na pewno przez proszek) wzorów koszulek. Kamikowi za obecność (na słowa może przyjdzie czas w innym miejscu).

Ten wpis zapewne będę jeszcze zmieniał, natomiast już teraz chcę pogratulować odwagi tym mieszkańcom Najdalszej Wyspy, którzy dopiero niedawno przybili do jej brzegów, i podziękować za to, że zostali na spotkanie. Domyślam się, że w obliczu widzianych spotkań po latach, mogli czuć się onieśmieleni.

Ostatnio zmieniony pn, 07 grudnia 2015 08:49:43 przez Miki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 21:05:29 
Awatar użytkownika

Miki pisze:
KoTu za pomysł sformalizowania współpracy z Wujaszkiem w sprawie wzorów dawnych wzorów koszulek.

o!! :brawa:
i wężykiem, wężykiem!..

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 21:10:31 
Awatar użytkownika

Powiem więcej: gdyby faktycznie się udało, to ewentualny dochód ze sprzedaży koszulek można byłoby przeznaczyć na pomoc np. rodzinie Stopy lub na inne cele.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 21:15:24 
Awatar użytkownika

Skąd: Chełm (k. Mistycznego Miasta Lublina) - Warszawa (Stacja Ursynów)
I ja pragnę serdecznie podziękować dziarskiej grupie organizacyjnej! I oczywiście zespołom! Miło zobaczyć Spirita w dobrzej formie i miło zobaczyć Armię (co to się zmienia personalnie - ale dalej ma moc). To było niezwykle przyjemne wydarzenie - zakładałem, że większości ludzi (po tak długiej absencji forumowej) nie poznam - a tu niespodzianka, większość bandy znałem/kojarzyłem i ze sporą częścią udało mi się porozmawiać :) Okazało się, że Miki nadal panuje nad wszystkim i obrączkuje wyśmienicie, że Erkej zaczął się parać konferansjerką, Lapusz dalej nie rozstaje się z piwem, Dyingbride ciągle chudnie, Pablak ma forum nawet na komórce, że Manool się zaokrągliła, że Gero się postarzał i już nie jest tak piękny i promieniujący blaskiem jak kiedyś, że picie wódki z Budyniem owocuje utworami, że wchodzenie w pogo z Jaśkiem owocuje siniakami, że Ostra potrafi jednocześnie śpiewać, tańczyć, robić zdjęcia i kręcić film, że Maua Uonka dorasta i jeszcze bardziej się uśmiecha, że Boski mimo sukcesów w branży muzycznej nadal pali, że Witek nic się, cholera, nie zmienił (dalej wygląda jak profesor), że Profesor ma ciągle ten sam zagadkowy uśmiech na twarzy, że lata mijają a Laska jest tak samo wdzięczna jak była, ma tę samą fryzurę i dalej jara, że Wielki Bart mieszka koło mnie i ma bardzo przyjemny samochód, którym zabiera kolegów na Ursynów (jeszcze raz dzięki!), że Pet i Sylwia utknęli jak mniemam na Służewiu za swoją furmanką i nie dojechali (wstyd, paskudna dzielnica :)), że państwo Pankowie coś podejrzanie oddzielnie chodzą, że Marckiego jednak nie było (a jak wiadomo - jak nie ma Mareckiego - to nie ma i koncertu), że pojawił się nawet Kacper i gdzieś tam w tle również przemykał Kishiro i że Marta wyzywa mnie od korwinistów :) Tyle fajnych przeżyć! Z wieloma osobami udało się pogwarzyć, wiele ciastek ze stołów udało się zeżreć, zanim ktokolwiek zauważył :)

A koncerty... były piękne, mam pamiątkę w postaci dzwonienia w uszach już Prawie 24 godziny bez przerwy (da się z tym jakoś walczyć?) Spirit zagrał bardzo energetycznie i zahrał takie "the best of", była "Naklejka", był "Tramwajowy" i super, że chłopaki dali się namówić na "Latarkę" na bis :) No i jest teoria, że Budyń nosi czerwony krawat, żeby ogniskować na sobie całą uwagę antykomunistów.

A potem Armia. I ta setlista! "Śmierć w Wenecji", "Parowóz", "Popioły", "Buraki". No kurcze - sam nie wiem czy czegoś mi brakowało, może tylko "Domu przy moście" i "Łapaczy wiatru". "Marność" za którą nie przepadam zabrzmiała znakomicie (trzeba się będzie przeprosić z tym utworem) i w ogóle - rzadko kiedy mam okazję prześpiewać cały koncert od deski do deski, ba nawet udało się trochę poskakać! Ogłuszony - ale szczęśliwy. Dziękuję.

A very special thanx za "Śmierć w Wenecji", dla mnie to taka kulminacja wieczoru, choć nadal uważam, że ten numer powinien być koncertowym zamykaczem. Dobrze widzieć zespół w tak świetnej formie, dobrze widzieć nową sekcje rytmiczną, która nie męczy się graniem, ale zasuwa z radością i uśmiechem nawet najtrudniejsze partie. Fajnie widzieć Kubę Banansona, który coraz bardziej umonumentalnia się na scenie (to chyba waltornia tak działa). Frantz zasuwa na luzie jak się patrzy (och, to solo w "Popiołach"!) a Tom, jak to Tom - mimo przejść lotniskowych - z radością i energią kapitanuje drużynie.

I obiecuje nową płytę.
Na wiosnę.
Wszyscy słyszeli.
Tego się nie da już odwołać.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję wszystkim za ten highlight zimy, 13 grudnia jeszcze nigdy nie był tak piękny.

miłość w Warszawie

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 21:17:20 
Awatar użytkownika

Koncert i samo spotkanie były niesamowitym, pozytywnym doznaniem. :)
Chyba jeszcze dziś nie będę próbował tego ogarniać zbyt wieloma słowami...

Dziękuję organizatorom. My widzieliśmy efekt, ale wiadomo jakiej pracy wymagało jego przygotowanie. Panowie, chapeau bas!
Dziękuję wszystkim spotkanym osobom za spotkanie. Jedyne czego żałuję z wczorajszego wieczoru, to to że z wieloma udało mi się zamienić tylko parę słów a chciałoby się więcej (choćby z KoTem, Anastazją, Out of Focusem). Przepraszam jeśli na kogoś patrzyłem wzrokiem błędnego rycerza oznaczającym "kto to, kto to?!" :wink: ale to ta moja fatalna pamięć do twarzy...
Dziękuję Małej Łące za gościnne przyjęcie ! ! !

Powtórzę jeszcze raz co mówiłem chyba w obecności Leszka83 i Fengari - to forum jest unikatem i jak o unikat trzeba o nie dbać, że tak się drętwo wyrażę.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 21:18:12 
Awatar użytkownika

Cytat:
A ja będę świętował jeszcze jutro za sprawą funkcjonariuszy z VI Oddziału Terenowego stołecznej Straży Miejskiej z ul. Jana Młota (chciałoby się rzec, nomen omen). Zaproszenie zostawili za wycieraczką. Mogę Was od nich pozdrowić, zwłaszcza że niektórzy albo się z nimi spotkali osobiście, albo również zostali zaproszeni pisemnie. Ładne to zaproszenie, ale nie znalazłem na nim łapacza wiatru

Miki... nie Ty jeden... :evil:

http://www.flickr.com/photos/41289643@N05/sets/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 456 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.