Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:00:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 456 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 14:42:22 
Awatar użytkownika

Ech, nicker, gdyby nie to, że porzuciłem listę niedługo po tym, jak zaczął Spirit, to bym Cię poznał. Mam nadzieję, że się podobało :)

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 15:16:47 

Było elegancko, coś znacznie więcej niż tylko udana impreza, dziękuję wszystkim!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 15:19:52 
Awatar użytkownika

Ten koncert... to było coś mistycznego :) Jeszcze nigdy tak nie przeżywałem koncertu - przed koncertem, w czasie koncertu i po koncercie...
Poznałem tylko Gero (fana Beatlesów :D ), do którego odważyłem się podejść po koncercie. Skupiłem się bardziej na obserwacji i mogę powiedzieć tylko jedno - jesteście niesamowici!
W dodatku wyskakałem się, choć z racji moich małych gabarytów robiłem raczej za boję, niż za realnego uczestnika pogowania :P.

Wyobrażałem sobie, że Armia na żywo to musi być coś cudownego, ale nie przypuszczałem, że to aż taka MOC!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 16:02:38 
Awatar użytkownika

Koncert świetny! Wykrzyczałem się tak, że dziś jeszcze mówienie sprawia trudność. Znajomi, którzy byli na koncercie Armii po raz pierwszy byli w szoku i zbierali szczęki po podłodze.
Nasz uszy zostały dobite przez Trupią Czaszkę, tak że przez całą drogę do domu w samochodzie panowała względna cisza (albo każdy przeżywał jeszcze raz ten koncert w swej pamięci)
Niestety po koncercie od razu do samochodu i o 2:00 byliśmy już w Poznaniu.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 16:07:35 
Awatar użytkownika

Miki, no ja właśnie jakoś wtedy wpadłem jak Spirit już grali (słychać było z daleka, jeszcze na dworzu) ale co się odwlecze to nie uciecze ;]. Koncert Armii i klimat bardzo, bardzo pozytywny :D Humory dopisywały, no i ultra czadowa niespodzianka TC na koniec, Moc!

Ostatnio zmieniony ndz, 14 grudnia 2014 16:09:49 przez nicker, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 16:08:22 
Awatar użytkownika

Na wstępie po dżentelmeńsku złożę na ręce pomysłodawców - organizatorów wczorajszego wieczoru serdeczne podziękowania.Dobra robota Panowie!
Dzięki również wszystkim tym, z którymi udało się pogawędzić. Lista osób z pewnością byłaby dłuższa gdyby nie stan wyczerpania będący efektem kilkugodzinnej podróży i koncertowych wariacji.
Koncert...
Niespodziewałem się aż tak "bogatej w smaki' setlisty, a tym bardziej występu zespołu Trupia Czaszka. Na żywo ich muzyka morduje i nie bierze jeńców. Ze względu na to, że nie chciałem zawracać wczoraj głowy i tak zajętemu już licznymi rozmowami wokaliście, na koniec pozwolę sobie ustosunkować się żartem do "przeprosin" Elronda, jakie padły ze sceny za bycie "nie miłym" (czasami) dla niektórych forumowiczów.

Uważam, że sporadyczne bycie dupkiem jest wpisane w charakter mężczyzny - wiem z autopsji.

Jeszcze raz dzięki!!!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 16:54:45 
Awatar użytkownika

bardzo dziękuję zespołom, organizatorom i rozmówcom za piękny wieczór, no i wszystkim za te dziesięć lat :)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 17:23:40 
Awatar użytkownika

W jeden dzień spędziłem 10 godzin w busie, obejrzałem koncerty trzech zespołów i poznałem masę ludzi. Pamiętna noc.
O nocnej wycieczce po Warszawie śladami Roberta Brylewskiego już nie wspomnę :wink:

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 17:28:15 
Awatar użytkownika

Bardzo dziękuję wszystkim, dzięki którym odbyły się koncerty i spotkanie po.

To był mój szósty koncert Spirit of 84 i jak dla mnie - chyba najlepszy, atmosfera była super, fajnie zagrany, na luzie (oczywiście poza konkurencją jest koncert, który miał miejsce 2 lata temu w Piwnicy, ale jego z niczym się nie da porównać :) ).

Koncert Armii - piękny, Elrond mimo zmęczenia dał z siebie wszystko, pozostali również (pozdrowienia dla mega sympatycznego nowego basisty :) ), a to co działo się pod sceną było niesamowite! Świetnie się przeżywa koncert w tak zacnym gronie.
Trupia Czacha rozjechała mi uszy, ale to przez Elronda bo kazał dać dwa razy głośniej :wink:

Dzięki za wszystkie rozmowy, szkoda, że ten czas tak szybko minął, a wydawało się, że mamy go tak dużo i nie będzie problemu wszystkich poznać, ale gdzie tam, to było niemożliwe przy tej ilości osób.
Dzięki Miki za podwózkę na Grochów, do domu dotarłem o czwartej, zmęczony, ale bardzo zadowolony z czasu spędzonego w Wypiekach.

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 17:29:12 
Awatar użytkownika

Tak, bylo CZYMŚ wielkim i nie do konca realnym spotkac tyle bliskich a niewidzianych od lat twarzy. Niezmienionych! :)
Koncert przepiekny, niezwykle kameralny, a miejsce ku temu spotkaniu odpowiednie.

Slodko-gorzki wieczór..

a potem miszcz kierownicy Bogi, ktoremu straznicy miejscy klaniajo sie w pas, zyczac milego wieczoru. Ale poznaniakowemu samochodu mandat wlepiwszy. Nocleg w przytulnym markecie Boguś-El-Beret..

Dzieki!!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 17:40:02 
Awatar użytkownika

Ogromny szacunek dla zespołu, że ze swobodą i swadą poważył się na tak nietypowy, nieograny i - powiedzmy to wprost - wymarzony przez fanów repertuar. Rozmawialiśmy przed koncertem, czy będą niespodzianki, czy będzie przekrojowo. Już Adwent i Parowóz dały świetny przedsmak, ale kiedy usłyszałem KIASZ! a potem Marność, to w ogóle :shock: Natomiast best momentem był dla mnie wczoraj Statek burz! Kiedy po skończonym Aguirre rozległy się te dziwne dźwięki szumy piski, powiedziałem do stojącej obok osoby (profesorze, to byłeś Ty?), czy to aby nie Statek burz się zaraz zacznie? I od razu poczułem, że to może być dobre, a potem okazało się najlepsze!

Bardzo fajny też legendowy bis (trupia też oczywiście, choć ja nie jestem fanem).

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 17:43:56 
Awatar użytkownika

Kurde, co za trip! Co za spotkania! Co za koncerty! Co za rozmowy! Co za spacery po nocnej Warszawie!

Dzięki! Było wspaniale!

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 18:23:43 
Awatar użytkownika

MARNOŚĆ

ADWENT

PAROWÓZ

KOCHAJ MNIE

CZASZKA

...nie mam pytań

Piękne dzięki wszystkim ! :)

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 18:25:18 
Awatar użytkownika

Świetny koncert! Warto było to zobaczyć, no i spotkać niektórych po raz pierwszych, a niektórych ponownie :).

Tytuł:
PostWysłany: ndz, 14 grudnia 2014 18:43:16 
Awatar użytkownika

Bardzo dziękuję za ten miły czas spędzony z Wami. Poznałam wiele osob, które widuję albo widywalam tu na forum.
Dzięki za rozmowy o niczym, o ważnych sprawch oraz o biznesplanie 8-)

Przepraszam tych forumowiczów, ktorych nicków nie pamiętałam, choć wiem, że już razem byliśmy na koncertach. Wczoraj zobaczyłam jak Nas jest dużo i jak mało osób znałam do tej pory.
Super byc w takiej wspólnocie

Dzięki Spirytowi nie pozalowalam, że urodziłam się w roku gdy dobry polski punk brzmiał na scenach, bo nawet teraz mogę sie czuc jak młodzież 20 parę lat temu. Czyli mogłam słuchać mocnej muzyki i nie bać się o godzinę policyjną. :o

Armia - jak ja się ucieszyłam z tych piosenek które żyją w moim sercu,a do tej pory nie moglam ich celebrować na koncertach.
Ostatnio myślałam sobie, że szkoda, że nie bylo mi dane być na koncertach w czasach SSS,a tu koncert chyba nawet lepszy.

Od godziny wracam do siebie. Do zobaczenia w przyszłości

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 456 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 31  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.