Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 11:58:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 61  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 14 lipca 2009 21:32:21 
Awatar użytkownika

elsea pisze:
- forum to TYLKO forum; ludzie mają znaczenie, kiedy nie stykam się z ich awatarami, ale z nimi samymi.
Moje mocno ambiwalentne odczucia dotyczące forum jako takiego i niejednoznaczna jego ocena w moim życiu zawierają w sobie też podobny fragment:
Morella napisał:
w ogóle internet mnie denerwuje jako taka namiastka-

z Twojej zacytowanej wypowiedzi bije jeszcze większy smutek niż z wcześniejszego posta Karoliny...

...chciałbym napisać, że forum jest dla mnie ważnym miejscem i staram się nie opuszczać okazji, aby się spotkać z osobami z forum (tymi których poznałem lub też jeszcze nie)... (no dobra, nie udało mi się być na Wigilii forumowej, ale pewnych rzeczy nie byłem w stanie przeskoczyć i pewnie mi to już dane nie będzie)... i bardzo się cieszę, że właśnie dzięki temu forum dane mi było poznać i spotkać się z wieloma osobami, nawiązać wiele znajomości, nie będę szafować wielkimi słowami jak przyjaźń, ale mam wrażenie, że... a zresztą nieważne - (tu miał być inny tekst, ale po przemyśleniu jednak go skasowałem)...

w czasie pisania tego posta Natalia wpisała wypowiedź, z która po części odpowiada też mojemu myśleniu o forum...

chciałem jeszcze tylko dodać, że mam wrażenie Elsea, że masz do kogoś (albo może nawet nie tylko jednej osoby) jakiś żal, ale zupełnie nie wiem o co... standardowo mógłbym to odnieść do siebie (bo czasami zdarza mi się zbyt dużo rzeczy odnosić osobiście), ale może tym razem jednak nie chodziło o mnie ;)

Ostatnio zmieniony śr, 15 lipca 2009 08:46:06 przez Smok, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
PostWysłany: wt, 14 lipca 2009 21:37:21 
Awatar użytkownika

Crazy pisze:
Ale w jakiś sposób najbardziej żywotnym elementem forum zawsze wydawały mi się właśnie te bla bla, z których wyłaniały się nieoczekiwanie ważne tematy - czyli dokładnie jak przy kuchennych rozmowach na imprezie, forum kiedyś bardzo dobrze odbijało tę specyfikę Nadal mu się to (forumowi) czasem udaje, ale jakby rzadziej. Może to ma na myśli Morela, kiedy mówi, że forum jest nudne?

mi się wydaje, że wciąż tak jest, no i że przecież to od nas samych zależy, nie?
skoro i Ty, i Elsea, i morella poniekąd piszecie, że nie macie takich emocji jak kiedyś, to może trochę z tego takie poczucie wynika? popatrz, teraz trochę morelka zamieszała patykiem i jaka dyskusja od razu żywa :wink:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 14 lipca 2009 23:12:14 
natalia pisze:
rozśmieszył mnie post morelki, w którym twierdzi, że woli nieporządek niż te wszystkie ludzkie sygnały,

ech. chodzi mi o to, że jeśli właśnie te wszystkie ludzkie sygnały porozmieszczamy w innych działach to się to tak...rozmyje.

Crazy pisze:
Ale w jakiś sposób najbardziej żywotnym elementem forum zawsze wydawały mi się właśnie te bla bla, z których wyłaniały się nieoczekiwanie ważne tematy - czyli dokładnie jak przy kuchennych rozmowach na imprezie, forum kiedyś bardzo dobrze odbijało tę specyfikę Wink Nadal mu się to (forumowi) czasem udaje, ale jakby rzadziej. Może to ma na myśli Morela, kiedy mówi, że forum jest nudne?

no właśnie! czasem to się jeszcze udaje, że się ze sobą tak rozmawia jak rzeczywiście ale jakoś tak się staje bardziej bezosobowo.
natalia pisze:
cieszy mnie, że dzięki owej wkurzającej czasami namiastce mogę dowiedzieć się, jak spędziliście np. majowy weekend i co oglądacie i co sądzicie o jakiejś płycie.

yyyy. ja też się cieszę tylko jest mi wygodniej jak wszystkie takie topiki o'o nas' są razem w pobliżu trochę nieskoordynowane. ale już przecież ok bo kfinto na swoim miejscu.

a to że mimo wszystko emocje wciąż towarzyszą czytaniu forum i rozmowom o nim to prawda. fascynujące w sumie.

a co do mojego przyjazdu na uonkę (ujj jaki osobisty oftop buahahahahaha) to zrobie wszysko żeby przed tunezjom wpaść albo po. bo stęskniuam sięu!!!!

natalia pisze:
może trochę z tego takie poczucie wynika

moje poczucie wynika chyba z tego, że przy mojej niewyparzonej gębie narzuciłam sobie autocenzurę bo inaczej byłoby za dużo nieporozumień.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 07:02:23 
Awatar użytkownika

Od razu nieporozumień, dwa ostrzeżenia i wolność od UT :mrgreen:

Co do rzekomego rozmycia tzw. ludzkich sygnałów (jest to jednak dla mnie dość niejasne sformułowanie) po ich przeniesieniu do różnych wątków, to odnoszę wrażenie, że jest tu dorabiana ideologia do osobistej potrzeby wygody (związanej poniekąd z lenistwem użytkownika, bo zawsze będzie ktoś, kto znajdzie właściwy wątek i to uporządkuje).

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 07:12:44 
Awatar użytkownika

Nie widziałem potrzeby wydziaeania działu filmowego, bo nie jestem specjalnie aktywnym uczestnikiem takich topików. Ale jeśli "filmowcom" jakoś to ułatwi/pomoże - to czemu nie?
Jednak moim zdaniem trzeba uważać, żeby nie wydrylować Potforum za bardzo.... gdzieś należy postawić granicę, aby zapobiec groźbie że z tej "reszty świata" zostanie wydmuszka.

Natalia/Smok - zgoda z Wami. "Ważność" forum dla kogoś oczywiście zależy od punktu siedzenia (nawet w czysto geograficznym sensie), charakteru, możliwości czasowych itd. ale zawsze jakas tam jest, choćby dlatego że jesteśmy rozproszeni po całej Polsce i nie tylko.
Ja jestem raczej z chłodnej Skandynawii osobowościowo i do komun niespecjalnie się nadaję :-D ale tak technicznie nawet patrząc - nie mam tyle wolnego czasu by wsiąść sobie na luzie w pociąg i ściskając w ręku kamyk zielony jechać 600 km np: do Smoka lub Karoliny by pogadać z Nimi o tym czy może jednak warto słuchać KISS. ;-) Byłoby to niewątpliwie sympatyczne, ale z braku takich możliwości - forum zupełnie dobrze spełnia tu swoją rolę. Ba - do Rivendell mam 800 metrów a do naszej energetycznej Morelli ze 4 kilometry, ale też jakoś nie czuję bym musiał codziennie relacjonować im w drzwiach "co robię dziś". No ale jako rzekłem, to indywidualne odczucia... eee, w sumie offtop się zrobił. :twisted:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 09:11:41 
Miki pisze:
jest tu dorabiana ideologia do osobistej potrzeby wygody (związanej poniekąd z lenistwem użytkownika, bo zawsze będzie ktoś, kto znajdzie właściwy wątek i to uporządkuje).

hehe ale po co w ogóle uporządkowywać i znajdować właściwy wątek?
jak pisałam wcześniej: skoro większość tak woli to luz, jak wam wygodniej. tylko... czasem są ludzie, którzy nie muszą mieć wszystkiego uporządkowanego. i to nie jest lenistwo i czekanie aż ktoś przyjdzie i posprząta tylko tak jest temu komuś lepiej większość populacji obraża takich ludzi mówiąc właśnie że są leniwi albo bałaganiarze a to krzywdzące bo czasem tak się po prostu ma. staram się to uzmysłowić mojej mamie i geru ale wiem, ze to trudne dla nich żeby to pojąć. serio- jakby wszystko było w potforum to bym się orientowała lepiej niż jak będzie poukładane. tylko mówię swoją opinię nie narzucam jej, heloł.

i nie chodzi arasku o to żeby teraz zacząć przyłazić do siebie na siłę tylko, że jak mi ktoś pisze że ważniejszy dla mnie jest nieporządek na forum ('nieporządek' wg Mikiego a nie mnie of kors) niż ludzie to tłumaczę że tu jednak nie ma ludzi bo to tylko internet. get it? i skoro dla mnie lepsza jest formuła forum nie poszatkowanego na działy tematyczne to chyba mogę to powiedzieć i jak mi forum przestanie odpowiadać od strony formalnej to po prostu to powiem. ale to nie ma przełożenia na ludzi.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 09:37:57 
Awatar użytkownika

Morella pisze:
get it?

Yhy :faja:

W ogóle to oczywiście PiS & low & hormony

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 09:59:46 
Awatar użytkownika

(kilka myśli off-topicznych)

Morella pisze:
tu jednak nie ma ludzi bo to tylko internet. get it?

I get it ale pozwolę sobie mieć zdanie krańcowo przeciwne

może nie krańcowo bo istotnie z osobami z którymi znam się osobiście łączy mnie dużo (i decydująco) więcej niż z tymi, których znam tylko z awatarów

chciałbym jednak podkreślić (chociaż wiem że nie o to akurat Morelli chodziło, bo akurat w tej kwestii wiem że mamy takie same zdania), że absolutnie nie widzę ŻADNEJ różnicy między słowami napisanymi tutaj a słowami wypowiedzianymi twarzą w twarz, wiadomo że tutaj jest łatwiej powiedzieć coś cięższego, ale samo słowo waży dla mnie dokładnie tyle samo, wywołuje takie same emocje i reakcje

z tej strony patrząc muszę zatem powiedzieć, że słowa "to tylko internet" wywołują we mnie ostry sprzeciw

dla mnie ideałem byłaby taka sytuacja w której moja "osobowość" forumowa pokrywałaby się całkowicie z osobowością realną, niestety zdaję sobie sprawę że jest mi do tego ideału daleko

do tego świetnie rozumiem jeśli dla kogoś (tak jak dawno pisał Shrek) internet to pole do popisu jesli chodzi o hiperbole, autokreację i prowokacje - ja myślę, że im lepiej się znamy tym gorzej to wychodzi, ale w sumie nie da się ukryć że i od tego jest Forum...

the END OF (takich kilka myśli off-topicznych)

:)

oczywiście i ode mnie love and peace on earth and one human race itd. :)

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 11:32:24 
Awatar użytkownika

Gero pisze:
hciałbym jednak podkreślić (chociaż wiem że nie o to akurat Morelli chodziło, bo akurat w tej kwestii wiem że mamy takie same zdania), że absolutnie nie widzę ŻADNEJ różnicy między słowami napisanymi tutaj a słowami wypowiedzianymi twarzą w twarz, wiadomo że tutaj jest łatwiej powiedzieć coś cięższego, ale samo słowo waży dla mnie dokładnie tyle samo, wywołuje takie same emocje i reakcje

:!:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 11:53:10 
Awatar użytkownika

Morella pisze:
że jak mi ktoś pisze że ważniejszy dla mnie jest nieporządek na forum ('nieporządek' wg Mikiego a nie mnie of kors) niż ludzie to tłumaczę że tu jednak nie ma ludzi bo to tylko internet. get it?

nie get it.
ktoś (nie internet, ale osoba ludzka) uważa, że internet tworzą ludzie. to, co piszesz nie jest wygenerowane przez jakiegoś robota, tylko przez Ciebie. słowa zostały sformułowane i wypowiedziane za pomocą klawiatury.

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 11:59:55 
Awatar użytkownika

czy słowo wypowiedziane jest tak samo ważne jak i napisane... czasem nawet to zapisane może być bardziej ważne, gdyż jest trwalsze...

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 12:03:44 
Awatar użytkownika

Generalnie masz rację, ale bywają wyjątki, np. (-) :mrgreen:
A tak na serio: o tyle dla mnie nie ma żadnej różnicy, czy ktoś coś napisze na UT (lub nawet komunikatorze), czy powie mi osobiście w rozmowie twarzą w twarz, o ile daną osobę zdążyłem poznać na żywo. Jeśli tak się stało, to czasami słyszę ją, gdy czytam jej wpis.
Słowo pisane traktuję tak samo poważnie jak to wypowiedziane.

Widzę, że niniejszy wątek na razie wyczerpał kwestię zmian. Jeśli jednak komuś przyjdzie do głowy jakaś reforma, to może skorzystać z tego tematu, by dać wyraz swoim postulatom.

Touch your hand to the wall at night

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 12:47:05 
natalia pisze:
ktoś (nie internet, ale osoba ludzka) uważa, że internet tworzą ludzie. to, co piszesz nie jest wygenerowane przez jakiegoś robota, tylko przez Ciebie. słowa zostały sformułowane i wypowiedziane za pomocą klawiatury.

ale to przecież jasne. tylko, ze jeżeli nie podoba się/ przestanie mi odpowiadać forma (ten właśnie 'porządek')w którą te ludzkie słowa spisane są ujęte to po prostu zacznę woleć inne formy komunikacji- innymi słowy: więcej godzilli, mniej czytania forum i postów. :faja:

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 13:17:52 
Awatar użytkownika

Morella pisze:
po prostu zacznę woleć inne formy komunikacji-

http://www.myspace.com/morellabrocore Obrazek

Tytuł:
PostWysłany: śr, 15 lipca 2009 13:45:08 
Awatar użytkownika

Miki pisze:
Jeśli jednak komuś przyjdzie do głowy jakaś reforma, to może skorzystać z tego tematu, by dać wyraz swoim postulatom.

Ja nie mogę się przyzwyczaić do 2TM zaraz po Potforum, jakoś na końcu by mi to lepiej pasowało, a tak zaburza spójność. Wiem, że to już kupa czasu, ale nie oswoiłam tego.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 61  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.