Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest pt, 17 kwietnia 2026 08:03:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: pn, 18 listopada 2024 02:57:31 
Awatar użytkownika

Kolejny w tym roku powrót do Torunia w ramach trasy z pierwszą płytą na 40 lecie! Wiosną był Kombinat Kultury a teraz Lizard King. I po raz kolejny masa ludzi w klubie, w tym nie tylko wielu starych załogantów, ale również dużo młodego narybku! Na supporcie Gero ze swoją kapelą The Hilgrims. Następnie Armia, która na rozgrzewkę zapodała nowy numer w wersji instrumentalnej. Potem z taśmy Intro ’87 i jazda z jedynką na maxa + tradycyjne hity. Krótko mówiąc: rzeźnia. Bisy tym razem nie w trzech, ale w dwóch zestawach. Pierwszy, w porównaniu do wiosennego Kombinatu Kultury, zmieniony prawie cały z wyjątkiem On jest tu, a drugi bez zmian. Nic nie było widać po Tomie, że ostatnio miał zawirowania zdrowotne. Szalał i rządził na scenie jak zawsze. Cała kapela w najwyższej formie. Czekamy na nową płytę i nową trasę. Toruń i okolice (Włocławek, Wąbrzeźno etc.) zawsze wierny! Do domu wróciłem zmęczony i zadowolony. Do następnego razu! Saltarello! :piwo: :brawa: :glupek2: :aniolek: :faja:

setlista:
00. ...nowy... (instrumentalny)
01. Intro ’87 [taśma, fragm.]
02. Hej szara wiara
03. Wojny bez łez
04. Wołanie o pomoc
05. W niczyjej sprawie
06. Nigdzie teraz tutaj
07. Bombadil w locie
08. Obok historii
09. Sędziowie
10. Nic już nie przeszkodzi
11. Siódmy
12. Niewidzialna armia
13. Niewidzialna armia II
14. Zostaw to
15. Wiatr wieje tam gdzie chce
16. Gdzie ja tam będziesz Ty
17. Opowieść zimowa
18. Podróż na Wschód
19. Jeżeli
20. 3 bajki
21. Niezwyciężony
bis 1:
22. Pięknoręki
23. Dom przy moście
24. Skończyłem rozpoczynaj
25. On jest tu
bis 2:
26. Kochaj mnie
27. Przebłysk 5
28. Aguirre

skład:
Tomasz Budzyński - głos
Stanisław Budzyński - gitara
Dariusz Budkiewicz - gitara basowa
Amadeusz Kaźmierczak - perkusja
Jakub Bartoszewski - waltornia, instrumenty klawiszowe, flet, głos

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

PostWysłany: pn, 18 listopada 2024 17:34:19 
Awatar użytkownika

Było zacnie, zajebiście powiedział klasyk . Pod sceną śpiewałem z zespołem, usatysfakcjonowany że doczekałem się koncertu. Wiosną nie mogłem za bardzo ( praktyki w szkole ) , teraz miałem dzień później wolne. Koncert wręcz fantastyczny , ( przed koncertem z ELRONDEM się mijałem jak wychodziłem z toruńskiego kościoła Św Ducha- zbieg okoliczności że poznałem- długo czas nie widziałem na oczy . Po dłuższej chwili skojarzył. Parę słów zamieniliśmy, po koncercie też ).

Zespół zagrał 1 płytę. Miałem przyjemność posłuchać na żywo płyty, która poznałem gdy zacząłem studia na historii 19 lat temu. Jak poznałem IGORA mi puścił z kaseciaka. za jakiś czas kupiłem oryginalną płytkę z empiku . mam do dziś. Kasetkę też zdobyłem wersje ars mundi z 1999 roku
fajnie było posłuchać na żywo utwory: ,,Zostaw to'', ,,Sędziowie'', , Bombadil w locie'', ,,W niczyjej sprawie'' ,,Niewidzialna armia I i II''
,,wiatr wieje tam gdzie chce'', ,,święto rewolucji'', zagrali kilka kawałków z legendy ,,Gdzie ja tam będziesz Ty'',
,,Opowieść zimowa'', ,,Pięknoręki'' z Ducha, ,,Skończyłem rozpoczynaj'' ,,Dom przy moście''.
na bisach usłyszałem : ,,Kochaj mnie'' ,,Przebłysk'' ,,Aguirre''.
Mam chęć jeszcze obaczyć zespół. W przyszłym roku mam nadzieje, że jeszcze zobaczę.

P.S Żeby nie zapomnieć. Wspomnę , że bardzo fajnie w supporcie zagrał zespól naszego kolegi z forum GERO -THE HILGRIMS , energiczny fajny koncercik. Wokalista mnie poznał . fajna muzyka GERO
Chciałbym pozdrowić OLDSENIORHEDA ,, GERO ,,ELRONDA . Do następnego razu............. :aniolek: :wink: :piwo:

Tak dużo, tak mocno ''

Ostatnio zmieniony czw, 21 listopada 2024 10:14:15 przez Muzzy'84, łącznie zmieniany 1 raz

PostWysłany: wt, 19 listopada 2024 11:56:29 
Awatar użytkownika

Muzzy'84 pisze:
Chciałbym pozdrowić OLDSENIORHEDA

Dzięki! i też pozdrawiam! do następnego :peace:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.