Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:08:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1008 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 68  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:03:10 

Byłem na jednym takim boisku z prawdziwego zdarzenia dziś.
W Rembertowie.
Trawka piękna, brameczki itd... Tylko, że wybralismy sobie chyba jeden z najgorszych możliwych terminów... Na tym boisku będzie się odbywać w interesujących nas sobotnich godzinach mecz miejscowego klubu...
Poza tym pełnowymiarowych trawiastych boisk z bramkami, siatkami, świeżą trawką i liniami to w Warszawie zbyt wiele nie ma.... W każdym razie w tych rejonach, które znam bliżej. Są oczywiście boiska klubowe, ale na nie wstęp dla nas raczej będzie trudny.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:08:41 
Awatar użytkownika

jeszcze mi powiedzcie, ze gramy ze spalonymi ??! :shock:

no dobra, widzę, że mamy dość rozbieżne wyobrażenia odnosnie przyszłych wydarzeń, ale widzę też, ze stanowię tu mniejszość, więc niech wam będzie

podobno Jasiek ma jutro obadać ostatecznie boisko za Stodołą
jeżeli coś będzie nie OK (np. ze zdjęć Erkeja stwierdzicie, że to wiocha w ogóle i nie chcecie), to taka alternatywa, jaką zapodał butcher wygląda nieźle. Takowe, całkiem podobne tartanowe (albo coś w tym stylu) boisko występuje też blisko mojego obecnego miejsca zamieszkania na Ursynowie, jak i byłego miejsca zamieszkania w Wilanowie. Na 100% trzeba by to jednak wynająć, bo w takiej porze jak sobota popołudniu nie ma bata, żeby było wolne.

Jest jeszcze jedna opcja, którą mógłbym obadać. W starej szkole w Wilanowie jest spore boisko (no, rozmiar szkolny wszakże), z bramkami porządnymi (choć nie wiem, czy są tam siatki), z bardzo fajnym terenem wokół (tzn. żadne trybuny, wręcz przeciwnie - trawa i krzaki, ale z dala od zgiełku że tak powiem); na pewno nie ma linii, ale boisko jest otoczone bieżnią czy alejkami, więc linie są niejako naturalne.
Nie bywam tam ostatnio, nie wiem, czy nadal to tak wygląda, ale spodziewam się... jutro mogę zajrzeć, o ile nie powiecie, że do dupy z takim boiskiem bez linii i trybun. Jest to takie miejsce, na którym mi by się chciało grać (czyli pewnie odpada :? ).
Być może pewnym plusem jest to, że znam tamtejszą dyrektorkę i spora szansa, że udałoby się je zarezerwować (ale nie mówię, że za darmo, nie wiem).
To tyle na razie.

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:09:31 
Awatar użytkownika

Proszę o szybką i konkretną reakcję na moją propozycję. Może się okazać, że czas będzie grał niezwykle istotną rolę w ewentualnej rezerwacji boiska...

anioły bierzta mnie

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:14:32 
Awatar użytkownika

Dobra, zobaczę co da się zrobić...

anioły bierzta mnie

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:24:17 
Awatar użytkownika

Tartan OK. Gramy na takim co sobotę :twisted:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:25:09 
Awatar użytkownika

są linie? ;-) (i sędziowie)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:29:46 
Awatar użytkownika

Erkej pisze:
O jakich parkach i leśnych polankach mówicie???

No właśnie - pisałem, że tam można dojść przez park, a nie, że to jest w parku :roll:

Erkej pisze:
I jeszcze do braci warszawskiej: proszę uprzejmie o więcej zainteresowania i zaangażowania

Bardzo dobrze, że trzymasz rękę na pulsie, bo koordynator by się przydał, ale nie ma co się jeszcze denerwować (odrobimy to w sobotę :) )
Większość ludzi przybywających jest dorosła lub prawie dorosła, więc nie wymaga nadmiernej opieki.
Zresztą - ja już podałem szczegółowy opis trasy, mam zabukowane miejsca dla forumowiczów. Jak pojawi się zapotrzebowanie, to będziemy odbierać przyjezdnych (z tym, że bez samochodu), ale zrozumiałe jest, że oni zgłoszą tę potrzebę dopiero, gdy będą znać szczegóły, czyli mniej więcej dopiero za tydzień... Mam jeszcze zapisać się na przyspieszony kurs pilotów wycieczek po Warszawie? ;-)
A boiskiem się nie zajmowałem, bo Kacper wyraźnie się zadeklarował, a gdzie kucharek sześć... (Zresztą dla mnie, kibica, wszystko jedno, czy boisko będzie miało 20 czy 100 metrów :) )

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:34:13 
Awatar użytkownika

A ja z drugiej beczki mam ważne pytanie: ile czasu dokładnie przewidujemy na granie?
Tzn. nie tylko ile ma trwać sam mecz, ale też - jeżeli mecz się zaczyna o 14-ej, to czy to znaczy, że o 14 wchodzimy na boisko i przez pół godziny się rozgrzewamy, czyli pykamy, czy o 14-ej zaczyna się gra na punkty? (a w takim razie o której się nastawiamy, że wchodzimy na boisko, czyli o której się umawiamy?)

I sam mecz? (być może było to ustalone, ale nie pamiętam?) 2 razy 45 minut z 15 minutową przerwą czy jakoś inaczej? (ja to bym wolał dlużej...)

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:35:34 
Awatar użytkownika

To może z ewentualną dogrywką na przewagi...? :D

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 21:43:19 
Awatar użytkownika

OK, ale gramy na korki i pierwsza wolna!!!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 22:03:30 
Awatar użytkownika

Butchera propozycja wydaje się bardzo interesująca...

Ale ja nie mam nic do gadania - tam gdzie będzie trzeba tam zagram!

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 22:20:19 
Awatar użytkownika

zagraj w Legendzie :D

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 22:22:05 
Awatar użytkownika

Mnie to wali na jakim boisku zagram - i tak Legenda nie strzeli "tego" gola... :faja:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 22:31:40 

Więc tak: ciekawe jest to wszystko , ja już nic z tego nie rozumiem gdzie , co i jak . Zaczynam być bardzo niespokojny wszystko jest pod dużym znakiem zapytania . Radziłbym przemyśleć czy nie było by warto w razie niepogody rozegrać meczu szachowego gdzieś pod dachem jedna szachownica i dwie dużyny po pionku dla każdego. Budzy byłby królem jednocześnie w legendzie i w triodante potem każda z drużyn musiała by wytypować królowe. Ja osobiście chciałbym być pionkiem który dochodzi do końca szachownicy i zamienia się w laufra który w dalszej rozgrywce rozbije drużynę legendy i doprowadzi swoim ukośnym stylem do sytuacji w której chłopcy będą musieli sie nieźle napocić. No tak właśnie to może wyglądać będzie dużo potu i determinacji. My już się pocimy. :oops:

Tytuł:
PostWysłany: wt, 17 maja 2005 23:58:50 
zawsze pozostaje opcja:mecz w bierki albo boks tajlandzki......a tak poważnie to oby nie lało.... :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1008 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 68  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.