Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:02:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 401 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 14:48:15 
Awatar użytkownika

Pod tym adresem znajdziecie, krotka relacje z koncertu umieszczona na forum psychobilly: http://free4web.pl/3/2,39208,46424,3507903,Thread.html;jsessionid=9CC029C68E1083C06386F034F0B171F0

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 16:44:43 

Całe to wydarzenie było kręcone przez kilku kamerzystów video, np. Lafjoya, Katrinix i.... Kazika S.! :shock: Dźwięk również został zgrany, w związku z czym jak dobrze pójdzie....
Ja natomiast tłukłem zaciekle zdjęcia na terenie całej Stodoły (dzięki TOM i Lafjoy), które mam nadzieję wkrótce udostępnić do obejrzenia.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:01:24 
Awatar użytkownika

Jestem bardzo, bardzo zadowolona, że udało mi się być na tym koncercie. Był zupełnie innych od wszystkich wcześniejszych, na jakich byłam, taki ... wesoły (?), na luźno i radośnie. I super! Mi się podobało, uśmiech mi z twarzy nie schodził, stałam sobie przy barierce i cieszyłam jak głupi ;)
Undead pisze:
Nie wiem czemu ludzie krzyczeli non stop siekiera,
Dokładnie! Bardzo lubię Siekierę, lubie te siekierowe kawałki na koncertach Armii, ale było nie było przyszlismy na koncert rocznicowy ARMII!
I mi rówinież zabrakło ciszy przy gitarze Grymuzy...
Nie wiem, miałam wrażenie, że od jakiegoś czasu (od PRL?) przychodzą na koncerty ludzie (może jak Ci, do których linkę dał Pet? - bez żadnych obraz tylko proszę!), którym zależy TYLKO na nawalance (nie mówię, że mi nie zależy, ale chyba wiadomo o co chodzi) i nie wiem, czy to dobrze (mam poczucie ogólnego wzrostu zainteresowania Armią), czy to źle...?
Może jednak dobrze! :-)

Bandyto - mówił Ci Tom, żebyś przyjechał, mówili inni (i ja ;-) ) - trzeba było słuchać starszych! Szkoda, że Cię nie było :(
Erkeju - czekamy z niecierpliwością na dokumentację fotograficzną!! :)

Ostatnio zmieniony pt, 28 stycznia 2005 17:02:42 przez elsea, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:01:45 
Rzeczy luźne:
Jak to ktoś zauważył wczoraj/dzisiaj słusznie chyba Popkorna to na Armii w Stodole nigdy nie ma. Czyżby jakiś uraz?

Granie po Stopie nie miało znaczenia, bo Stopa grał prostsze rzeczy, więc i nie ma co warsztatu porównywać. Widziałem Stopę na VooVoo ponad miesiąc temu w miejscu tym samym i wtedy dał popis gry perkusyjnej. Może jakby dawał takie popisy jak wtedy, to Ślepemu by było ciężko dorównać (a moze nie, wszak nie wiemy ;). A tak to nie ma co porównywać. Ślepy - czadzik i tyle. Baaardzo fajnie. I myślę że się nie mylę, to jak Kazik wlazł na scenę, to właśnie Ślepy był na garkach, a wtedy się fajnie działo :)
/i nie piszę tego bo koleżkę poznałem i polubiłem:), tak myślę, ot co/

A ludzi była masa, cała Stodoła pełna. Pewnie by się jeszcze dało trochę wcisnąć, ale wtedy to już byłby mega ścisk(na VooVoo 1/3 ludzi mniej było ;). Po Parku rok temu, gdzie mniejsza sala(nie mała,ale mniejsza) i w zasadzie ledwo w połowie wypełniona, się obawiałem czy w ogóle w Stodole pustawo nie bedzie.

a co do supportów Crazy, to moim zdaniem Stodoła nie supportuje młodych kapel. I to własnie przez zakaz włażenia z browarem. Bo jak się przyłazi na główną kapelkę, to dobrze ze znajomymi pogadać jeszcze przed koncertem i choc to symboliczne jedno piwko łyknąć. Jesli możnaby było stanąć z boku/tyłu pogadać i kapelki posłuchać, to by można było ją usłyszeć. A jakby była jakaś mega, to i przestać gadać, a nawet piwka posączyć. A takto nie mam pojęcia jak gra 6'null. Jak i 90% publiki

-----------------------------------------------------
Zaczynam od minusów i minusików :) Aby przejść do plusów ;) A potem będzie ... :?: :)
Minusy:
- 'Stara' publika, która niezleżnie od tego co się działo wołała czadu i Siekiera, a jak grał Grymuza (raptem chwilę) fragment spokojniejszy, to i niektórzy rzucali żeby 'poszedł pobiegać gdzie indziej' (że ujmę to delikatnie). Tym właśnie ludziom dedykuję wierszyk:
'Koncert Armii da się w parkach przekimać,
nie ma co na niego tracić kasy, co miała iść na tanie wina'
- Należę do frakcji Triodante (taaaaak Morella :) tylko już Boskiego o 7 rano nie mogłem przebrnąć ;) i liczyłem na Grymuzę i dużo materiału z Triodante. Trudno że nie było, ale trochę mi jednak szkoda że na XX-lecie grany set nie był bardziej przekrojowy. Bo ja uwielbiam wszystkie płyty, a to był koncert w większości poświęcony Legendzie i czasom przed-Legendarnym (musi być Prekambr albo Mezozoik ;)
Minusiki:
- Jak Zygzakowi z kartki nie szedł pierwszy numer, to ostro wymiękłem, ale potem chłopak odrobił straty :)
- 'Jakaś' ;) regałowa kapela chyba jednak troszeczke wytraciła siłę koncertu (ale to to już jest ewidentne czepianie z mej strony)
- 'Niezwyciężony' - dobra ten już
Plusy:
+ dla Kazika: może i się spóźnił, ale przygotował się jednak na maksa. Przygotował sobie sposób śpiewania, tekstu się 'naumiał' na pamięć i aranż 'jeżeli' był zupełnie inny niż oryginał. Odjazd pełen. Koparka mi opadła (poza tym strasznie lubię Kult, a fajnie było wreszcie widzieć Kazika na koncercie nie-Kultowym, bo od lat już kilku taka publika przychodzi na nich, że nie chcę 'w gali biesiadnej' brać udziału)
+ Strzały znikąd - ja w tej części środkowej, to naprawdę niemal organy kościelne słyszałem. Jakaś magia :)
+ Dla każdej samotnej godziny - odpływ. Rączki do góry i trójkącik. Koniec świata. Śmierć. Nawet chłopaki co obok mnie stali i już za jakimś dymem się kręcili, zrezygnowali. Się nieswojo poczuli jak zobaczyli reakcję części publiki i się zmieszani wycowywać poczeli. ŚWIATŁO rozprasza ciemności.

PODSUMOWANIE:
na chłodno to se popisałem różne historie u góry posta, ale... na żywo ODPŁYNĄŁEM. To był NIESAMOWITY koncert. Myślałem że trochę postoję, a potem się rozkręce i będę pogował. A tu NIE. ODPŁYWAŁEM. Mimo małej ilości nawiązań do wiary, to dla MISTYCZNE PRZEŻYCIE.
MODLITWA JAKICH MAŁO.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:04:12 
- 'Niezwyciężony' - dobra ten już znam na pamięć, moze bym się jakiegoś innego nauczył teraz dla odmiany ;) :lol:
miało być ;)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:09:10 
Awatar użytkownika

3bajki! :)
Myślę, że masz rację z supportami i Stodołą, niestety... :(
Rok temu przed Heyem grał "Power of Trinity" i na 100% wyszło im lepiej niż Heyom... Ale niewiele osób mogło/zechciało tego doświadczyć.
Ale Crazy jak zwykle (on nie lubi supportów i nie wie, o czym mówi ;) ) - wyraził się nieściśle - chwalony przez niego support był Sławkiem Gołaszewskim z Asuntą - ja nawet nie wiem, czy to można nazwać supportem? To raczej preludium było!
I też bym powiedziała, że z Kazikiem dobrze wyszło! Nowa aranżacja - czemu nie?! I ten człowiek umie śpiewać! Lepiej mi się go słuchało tutaj, niż na koncertach Kultu lub na (niesławnaym) przedostatnim ostatnim koncercie KNŻ.

Ostatnio zmieniony pt, 28 stycznia 2005 17:30:32 przez elsea, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:14:40 
Pani Gospodyni rączki całuję :D

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:18:16 

witam!
koncert za friko z konkursu independent ... :D
bylo warto przyjechac z lublina ...
"jezeli" ... strzal w dziesiatke dla kazika ... respect ...
"Śmierć w Wenecji", "To moja zemsta", "Poza prawem" ... absolutny czad ...
siekera siekiera siekiera na bisy ... :piwo:
... ja kce jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:29:09 
Awatar użytkownika

elsea pisze:
stałam sobie przy barierce i cieszyłam jak głupi

Taaa ten glupi to pewnie ja stojacy obok... Rzeczywiscie sie cieszylem.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:31:31 
Awatar użytkownika

mnich pisze:
Taaa ten glupi to pewnie ja stojacy obok... Rzeczywiscie sie cieszylem.
to było nas co najmniej dwoje głupich! :)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:47:22 
Awatar użytkownika

a-rmia-nka pisze:
... ja kce jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

popieram w całej rozciągłości! :)

Koncert świetny – gratulacje składam
A i prezent też niczego sobie ;)

Dla mnie, czego by chłopaki nie zagrali i w jakim składzie - biedzie rewelacyjne
Jak Kazik zaczął ‘Jeżeli’, w swoim własnym kazikowatym stylu, przypominało jak nic jego własną twórczość i choć było dobrze zaśpiewane tęskno mi się zrobiło do ‘Jeżeli’ starego, bo... brakowało Toma :)
Jedynie, na co mogę ponarzekać to światła, za mocno publikę oświetlało, za jasno było i poprzez to straciły niektóre kawałki na klimacie
Moskwa i kawałki Izraela rewelka (chociaż Brylewskiego brakowało tu, oj brakowało)
No i wcale takiego tłumu nie było, dało się przemieszczać w dowolnym miejscu sali w poprzek, a boki to już wogóle stały pustkami
O płycie na razie nie napisze bo choć była już w rękach pojechała przez moja sklerozę na drugi koniec miasta nocą... :(

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 17:56:41 
Awatar użytkownika

też nie miałam wrażenia, żeby było jakoś szególnie tłoczno... przy tej barierce luzy zupełne...
ale Dzikiego, który skoczył ze sceny ludzie utrzymali, nie...? ;)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 18:02:14 
Hejże Stodoła pełna była :) A że nie na ścisk inna kwestia :)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 18:52:49 
Awatar użytkownika

tak!!! Zdjecia!! FIlm!!!!

dla tych co za morzem!!!!!!

please!!!!!

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 19:07:01 
Awatar użytkownika

Koncert był rewelacyjny. Nie będe się skupiał na poszczególnych utworach, gdyż zgadzam sie z wiekszością...
Z niesamowitą energią grano LEGENDArne utwory... Z reszta jak wszystkie inne... Było czuc tą niepowszednią niesamowitość... Ciężką i poważną atmosferę, ale jedncześnie złagodzoną Kazikami itp. (bardzo fajnie Kazik,Stopa, Asunta- szczególnie te panie grające na jakiś tareczkach, gibające się do Siekiery :-) i Moskwa - czad!!!!) . Natomiast O DZIWO znudzilo mnie rege. Czad, ciary na plecach - i nagle zrobilo sie za lajtowo, Tom znikł... - jeden Exodus by wystarczył... Bardzo na tym koncecie podobał mi sie Banan - był dobrze nagłośniony, oraz grał na tych swoich klawikordach ;-) o wiele wiecej niz standartowo... Szkoda, ze Grymuza nie zagrał więcej, bo pięknie to brzmiało... Wspaniałe 'Strzały...' - szczególnie instrumentalny środek i piękny refren - rewelacyjny utwór. Koncert na 5+. Wymieszanie mistyki z fajnym przyjacielskim klimatem.

ps. Było czuć,że kogoś brakuje... Szkoda.

Zdjecia!!!!!!!!!!!!!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 401 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.