Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest ndz, 19 kwietnia 2026 12:02:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 401 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: czw, 27 stycznia 2005 17:03:46 
Awatar użytkownika

No wlasnie. Taki koncert jak ten powinien byc mocno rozreklamowany i jasno i wyraznie powinno byc zaznaczone kto wystapi, a do tego termin jego powinien byc taki, zeby ludzie z calej Polski mogli przyjechac. A tu sie okazuje, ze nie nawet niektorzy Warszawiacy przyjsc nie moga, bo kuja do egzaminow. Przypomina mi to sytuacje z koncertem z 1998 chyba roku kiedy to oryginalny "legendarny" sklad Armii promowal w Stodole (hm, co to Stodola, wlasciwie mozna spytac, jak sie nie mieszka w Warszawie, a pytanie wcale nie bedzie takie glupie) reedycje "Legendy". O koncercie dowiedzialem sie kilka miesiecy po fakcie i musze przyznac, ze do tej pory jest mi przykro, ze taka impreze przegapilem.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 00:14:04 
Awatar użytkownika

a ja już jestem po koncercie.
fajny
fajniej jeszcze było zobaczyć forumowiczów IRL - dotąd to chyba tylko widziałem Elronda ;-)
pozdrowienia dla uczestników imprezy u Crazy'ego

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 00:17:45 
Awatar użytkownika

Też jestem po, wróciłem i słucham płytki:) No koncert był niesamowity, no i goście się na medal spisali (Maleo!). W sumie to niewielu forumowiczów widziałem :), no i niestety musiałem wracać do domu przez ten po^%$%$^y egzamin w piątek:/

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 00:48:26 
Awatar użytkownika

Ech to bylo piekne. A w ogole to spelnilo sie moje marzenie - zobaczylem MOSKWE W TYM SKLADZIE. Budzy, pamietasz pomysl Jarka W.? Teraz piosenke o tym mieczu MUSISZ napisac :)

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 08:46:51 
Awatar użytkownika

sabaka pisze:
Boskey napisał:
2. obawiam sie negatywnych komentarzy, a propos kondycji, ziola i w ogole... tak czy siak,

...jak przeczytałem dzis że odszedł Robert Sadowski to zaczynam się bać.
Ludzie , może nie wystarczy tylko wzruszenie ramion!

Ludzie! Zostawcie czlowieka w spokoju! Niech sobie robi co mu sie podoba. "kazdy ma prawo decydowac o swym losie, kazdy ma prawo zyc tak jak chce..."
Nikt z nas nie powinien w jakikolwiek sposob dawac do zrozumienia, ze Robert B. to robi zle bo to czy tamto... Bo tak naprawde to skad wy wiecie jak jest??? Domysly czesto krzywdza...

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 10:26:05 

Koncert dobry, ale ... no właśnie tylko tyle.
Świetny pomysł z tą Moskwą - 3 hity w oryginalnym składzie to było to. Secik z Malejonkiem i Izraelem także mi się podobał. Mimo wszystko... Armia straciła "magię", albo się starzeję??? :?

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 10:53:37 

Maciek76 pisze:
Armia straciła "magię", albo się starzeję???

Tak.... To chyba raczej w tym starzeniu przyczyna.... :wink:

Widziałem kilkanaście koncertów Armii i ten należał do najważniejszych.
Nieprawdopodobne wydarzenie!!!!
Więcej napiszą inni, ja trawię wszystko setny raz w sobie.....
Kto nie poświęcił wiele, żeby przyjechać do Warszawy, niech żałuje....
To se raczej prędko nie wrati....

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 11:03:31 
Awatar użytkownika

Fajny koncert. Kilka naprawdę (subiektywnie) magicznych momentów.

Zwłaszcza "To, czego nigdy nie widziałem" (mój ulubiony numer z Legendy) i "Przebłysk" na początek. Powiem, że się wzruszyłem - była taka pewność i siła w słowach wykrzykiwanych przez Toma, że nawet przez chwilę zrobiło mi się szkoda, że ja też nie...

Miło było zobaczyć jak nowy materiał "wsiąka" w publikę. Obok nas stał pewien długowłosy brodaty jegomość, który przy pierwszych dźwiękach "Poza prawem" zaczął uważnie słuchać, potem się krzywić... potem coś wybrzydzać do koleżanki... Kiedy zerknąłem w jego stronę po trzeciej zwrotce, skakał, klaskał i wrzeszczał na cały głos "POZA PRAAWEEEM!!" :)

Troszkę zasmuciły mnie burackie reakcje części publiki na Grymuzę ("O, Grymuza, muzyk do wynajęcia", "Dziękujemy już panu!" itp.).

Szkoda, że z przyczyn natury obiektywnej nie mogłem dotrzeć na zlot, ale może będą inne okazje. Powody już przekazałem elsei na priwa.

A teraz drugie pochłanianie płytki. Muszę się z nią oswoić. Na razie przytłacza mnie jakimś takim podskórnym klimatem niepokoju...

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 11:11:56 

-

Ostatnio zmieniony czw, 19 listopada 2015 10:24:56 przez Atom, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 11:12:42 

Klimat byl niesamowity... dawno juz nie bylem na tak wysmienitym koncercie Armii. Maleo troche przynudzal, ale wlasciwie dzieki temu byl czas zeby troche odpoczac i zlapac oddech... Wielkie wrazenie zrobil na mnie kawalek "dla kazdej samotnej godziny" z Golaszewskim; w polaczeniu z gra swiatel stworzylo to niepowtarzalna atmosfere. Na razie tyle- nie zdazylem jeszcze ochlonac....

Atom, miecz byl dla CALEGO zespolu Armia, jeno na rece szefa przekazany :wink:

Ostatnio zmieniony pt, 28 stycznia 2005 11:14:41 przez Ybodzio, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 11:14:32 
Przyznam szczerze, że wypowiedzi przedmówców wydają mi się zdecydowanie zbyt chłodne, albo wręcz niezrozumiałe. Dla mnie, był to najlepszy koncert na jakim kiedykolwiek byłem. Przy tym, w czym wczoraj uczestniczyłem w charakterze widza, występ Zion Train na Równicy pod Ustroniem (a może nad?), to zupełnie blade przeżycie. Nie umiem opisać tego, co się wydarzyło w Stodole. Rozważałem nawet zaproponowanie uruchomienia akcji zbierania podpisów, w celu umieszczenia zapisu z tego koncertu (o ile taki zapis w ogóle powstał) na liście światowego dziedzictwa kulturalnego i włączenia go (zapisu) do szkolnego programu nauczania muzyki jako pozycji obowiązkowej zaraz po "Gaude Mater Polonia"... czy tylko mnie oszołomił zachwyt?...

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 11:26:20 
Żal mi tylko, że Asunta była tak słabo słyszalna (przynajmniej tam gdzie stałem) i tak beznadziejnie potraktowana przez publiczność. Prawdę mówiąc, coraz mniej mi się podobają (a nigdy ich nie lubiłem) próby wymuszenia na zespole, tego co ma grać (i czy w ogóle grać...).
Dodam jeszcze, że przez kilka ostatnich lat, szczerze wątpiłem w sens przeżywania muzyki na żywo (nawet Trupia Czaszka znacząco nie zmieniła tego stanu), ale wczorajszy występ Armii i gości zawrócił mnie z tej zgubnej drogi. Z drugiej jednak strony, byłem tam i mógłbym już więcej muzyki na żywo nie doświadczyć. Doznałem spełnienia...
I pomysleć, że gdyby nie moja żona, nie byłoby mnie tam...

Ostatnio zmieniony pt, 28 stycznia 2005 11:34:18 przez kk, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 11:31:48 

Ale niech ktoś wreszcie napsize coś więcej!!!! Set listę, jak to wyglądało od początku do samego końca??? Ludzię tutaj inni członkowie Niewidzialnej umierają z ciekawości!!!

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 11:42:30 
Awatar użytkownika

set lista taka jak w łodzi + "Dla każdej samotnej godziny" i "Śmierć w Wenecji"
Może niech ktoś napisze, kto pierwszy raz był na Armii w ramach tej trasy. Ja tylko powiem, że "powietrza" mnie zabiło i porwało w pogo...Ogólnie bardzo dobrze było, no ale to już wszyscy napisali wcześniej.

- Z pańskim forum jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostWysłany: pt, 28 stycznia 2005 11:44:12 
Awatar użytkownika

Atom pisze:
Jesli o mnie chodzi to strasznie sie ciesze ze uslyszalem smierc w Wenecji, to jeden z moich ulubionych kawalkow z PMK

Jakoś mieszane uczucia miałem. W wersji koncertowej (bardziej hałaśliwej) jakoś traci swój charakter....

Atom pisze:
Slepy tez swietny-nie ma co gadac.

Tu też mam mieszane uczucia. W niektórych kawałkach (raczej nowszych) wszystko jak trzeba, w innych (zwłaszcza starszych) - coś nie tak - jakoś tak ...dyskotekowo :roll: (może coś jest w tym graniu punka przez metalowców...)

Ale koncert świetny.

Faktem jest, że się starzeję i mniej na magię podatny jestem. Poza tym, kiedyś każdy strzęp informacji o Armii był czymś niezywkłym, nie mówiąc o koncercie, a teraz jest forum i w ogóle... :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 401 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.